Antonio Silva omtales som den nye Ruben Dias

Bare 19 år gammel og allerede er António Silva på radaren til de store klubbene i Europa. – For over et år siden var Real Madrid frempå med en kontrakt for den portugisiske midtbanespilleren. Da ønsket han å bli værende i Benfica og spille på seg erfaring. Silva fortalte Sporten.com at han fryktet samme skjebne Martin Ødegaard i kongens klubb med konstante utlån og at det var bedre å kontrollere sin egen skjebne.

I ettertid har vi sett hvor ekstremt bra det var for Ødegaard å dra til Arsenal fremfor usikkerhet i Real Madrid.

Les: Klar med 5-årskontrakt til Jordi Alba erstatter

Nå er situasjonen en ny, flere Premier League klubber med Manchester United og Liverpool i spissen er klare til å tilby António Silva en gullkantet avtale. – Begge klubbene har tydelige behov i midtforsvaret både på kort og lang sikt.

Benfica, som vet godt hvordan ting virker sikret seg en langsiktig kontrakt tidligere i høst. António Silva har nå kontrakt frem til sommeren 2027.

A Bola melder at de engelske klubbene er forberedt på å betale 60 millioner euro for Silva fremover. Samtidig sies det at Benfica ikke ønsker å slippe spilleren så «lett».

Bruno Fernandes har anbefalt António Silva for sine sjefer på Old Trafford. – Og Rúben Dias som alle peker på, ikke bare fordi har spilt for Benfica og at de begge er midtstoppere. De to har en veldig lik spillestil. Rúben Dias dro til Manchester City i 2020.

LES: Radja Nainggolan som akkurat ble kastet ut med verdens dårligste grunn har noe nytt på gang

Silva har spilt i Benfica siden han var 11 år gammel og er denne høsten notert for 18 kamper for klubben.