Mye går Artetas vei. (foto: arsenal, twitter)

Mens resten av fotballverden er i VM-stemning, tyskerne puster lettet ut etter 1-1 mot Spania, belgierne river seg i håret etter det sure 0-2 tapet mot Marokko, jobbes det knallhardt i de største ligaene. Hos Arsenal skal vinterens overgangsvindu utnyttes for å rigge seg til å holde seg på toppen av Premier League – helt inn. Ifølge Mirror har det åpnet seg en skikkelig mulighet på overgangsmarkedet.

Det er ikke noe nytt at Mykhaylo Mudryk har vært på radaren til Londonklubben, i sommer var pågangen stor fra flere Premier League-klubber som har sett det vanvittige potensialet i den unge vingen. Shakhtar Donetsk-treneren beskriver Mydruk som en ekstrem spiller å møte: -Mudryk kan ikke stanses. I det øyeblikket du kan fange ham, så er han bare hurtigere og mer eksplosiv. Unibet: Sjekk ut velkomsttilbud

Treneren vet han har 21-åringen på lånt tid, men den ukrainske klubben har ingen planer om å legge lista for markedspris lavere enn nødvendig. Med Arsenal, Manchester City, Manchester United, Newcastle, Real Madrid og PSG på døra hos Mudryk, regnet den ukrainske klubben seg frem til tidligere i høst at de kunne kreve 100 millioner euro. Da Manchester United bestemte seg for å hente Fred til Premier League i 2018, presset Shakhtar prisen opp til 59 millioner euro, i Mudryk ser de en superstjerne.

Har «lille» Arsenal en mulighet når de skal utkonkurrere gigantene som ikke blunker ved å bla opp noen ekstra titalls millioner euro? Definitivt! I et intervju med Vlada Sedan i høst ga Mudryk klar beskjed om at han ikke lar seg imponere av klubbnavnet, for ham står det på treneren og klubbens spillestil.

Først skal han vite fra treneren om mulighetene på kamparenaen, der 21-åringen dro frem eksemplet: «Hvis det stod mellom å være benkesliter hos Real Madrid eller startspiller for Arsenal, ville jeg nok valgt Arsenal.

Ifølge Footballtransfers regnes også Arsenal i pole position til å signere «den ukrainske Neymar». Den største utfordringen for Arsenal er forventningene hos Shakhtar-ledelsen. Bare én måned før overgangsvinduet åpner har det kommet nye signaler fra Mudryks klubb. For ifølge The Mirror har klubben nå fjernet seg fra fantasibeløp som 100 millioner euro, og styrer inn mot realistiske farvann som leder til salg i januar. Den engelske avisen hevder signalene fra Champions League-klubben nå er en overgangssum på rundt 46 millioner euro.

Mudryk har tidligere uttrykt sin skuffelse for at klubben jekker opp prisen og hindrer ham fra neste steg i karrieren, nå har situasjonen endret seg. For Arsenal betyr det likevel at de må prioritere bort noe hvis de skal lande kontrakt med Mudryk. Ifølge Footballtransfers ligger overgangsbudsjettet til Arsenal på rundt 58 millioner euro i januar, der målet er å hente inn minst to forsterkninger for å sikre nok trøkk helt inn til Premier League-tittelen.

Prioriteres Mudryk-overgang, forsvinner brorparten av budsjettet. What do you do, Arteta?