Fremtiden på venstresiden er sikret.(foto: barca, twitter)

Jordi Alba var på banen mot Tyskland og sendte Die Mannschaft nesten ut av mesterskapet og hjem i fotballskam. I andre omgang ble Barca-veteranen byttet ut, inn kom Alejandro Balde. Et bilde på situasjonen hos Barcelona.

Det er klart for et generasjonsskifte på Camp Nou. Gerard Pique innså selv at han var i ferd med å bli en økonomisk belastning for klubben sin i forhold til leveransene, Sergio Busquets har signalisert at han kan tenke seg en sesong i MLS. 33-åringen Alba har også fått signaler fra trener Xavi om at tiden er inne for endring, denne sesongen har det allerede blitt åtte kamper på benken for venstrebacken.

LES: Radja Nainggolan som akkurat ble kastet ut med verdens dårligste grunn har noe nytt på gang

For nå ryddes det vei for Balde. 19-åringen har vært på banen i 18 kamper så langt i sesongen, landslagstrener Luis Enrique viste mot Tyskland at også han har skjønt at tenåringen allerede har kapasiteten til å stå i de tøffeste kampene. Med kontraktsutløp samtidig med Jordi Alba i 2024, skal det nå ikke være noe tvil om hvem som skal være arvtageren på venstresiden.

Ifølge den hyperaktive overgangsjournalisten Romano har Barcelona begynt å snekre sammen en femårskontrakt med betydelig høyrere lønn, som skal skyves over bordet til Balde i løpet av nær fremtid.

LES OGSÅ: Sergio Busquets har bestemt seg

Med allerede flust av spilletid hos Xavi, så langtidskontrakt og mer penger enn han klarer å bruke opp, er det ingen grunn for Balde å se etter alternativer.