Klar for ny klubb, land og liga. (foto: standard liege, twitter)

Du hører historier om spillere som Lionel Messi, som blir hentet til en klubb som trettenåring – eller vokser opp der – og blir de neste tiårene. Danske Philip Zinckernagel har valgt en noe annen vei.

Hentet til Bodø/Glimt i 2018, svisj videre til Watford i 2020, sendt på utleie til Nottingham Forest i 2021, returnerer til Watford våren etter, signerer for Olympiakos i juni, syv kamper og to scoringer i den greske mesterdrakta, rundt to måneder senere videre til sin neste klubb.

LES: Ten Hag-favoritt åpner likevel opp for overgang til Old Trafford

27-åringen har kontrakt med Olympiakos frem til sommeren 2024, men nå venter sesong hos Standard Liege i belgisk fotball. Aspmyra – Vicarage Road – City Ground – Georgios Karaiskakis – Stade Maurice Dufranse.

Vi er vant til at unge spillere sendes på utleie for å skaffe seg spilletid og erfaring, for dansken som nærmer seg tretti, er det neppe like kult å «se verden». Vi ønsker Zinckernagel uansett lykke til i Belgia. Det som gjør det litt kult, er at det er Ronny Deila som nå skal coache Zinckernagel frem mot ny suksess.

LES: Barcelona-spiller klar for exit