På god vei, men vet det må komme endringer i januar. (foto: united, twitter)

Når flyet med det nederlandske landslaget letter for Qatar i november, er en 21-åring så og si garantert plass. Dette er spilleren som valgte bort Premier League for å kunne ha full fokus og ubegrenset spilletid frem mot VM-sluttspillet. Til neste sommer, da kan det bli en helt annen situasjon for Jurrien Timber.

Den nederlandske midtstopperen var på begynnelsen av sommeren sterkt linket til Manchester United. Det endte med at Lisandro Martinez og Antony tok følge med Erik ten Hag, mens Timber bevisst takket nei til exit fra Ajax. Han sier selv i et intervju med nederlandsk media at det ikke var på grunn av Champions League-spill hos Ajax som avgjorde, men «en magefølelse som sa det var riktig».

Endelig klart for Champions League: Ajax – Rangers, 7. august

Ten Hag har vist seg å ha god teft når han har overbevist Man United om å hente Martinez og Antony. Den argentinske landslagsspilleren hadde to litt famlende kamper i starten av sesongen, mot Liverpool viste han sammen med Raphael Varane at et av verdens beste angrepslag slet med å komme gjennom midtforsvaret. Siden kampen mot erkerivalen har Martinez sammen med Varane vist potensialet til et gnistrende godt samarbeid.

Brasilianske Antony brukte 35 minutter i debutkampen mot Arsenal på å vise hva United-supporterne kan vente seg av ham fremover.

I Jurrien Timber får Manchester United et gigantisk talent som nylig ble kåret til Eredivisie Player of the Season og Talent of the Season.

Nå sender 21-åringen signaler om at «magefølelsen» sier noe annet om neste sommers overgangsvindu.

-Om det er gjort avtale med Ajax om overgang neste år? Det er intensjonen, ja, men du vet aldri hvordan det går. Men det har blitt grundig diskutert med Ajax, sier Timber i et intervju med Algmeen Dagblad.

Endelig klart for Europaligaen: Manchester United – Real Sociedad, 8. september

Ifølge Footballtransfers er det forventet at Manchester United gjør et nytt forsøk på å hente Timber til Old Trafford neste sommer, denne gangen uten VM-sluttspill som forstyrrende faktor. Signalene fra spilleren selv er hvertfall positive.

Hos Erik ten Hags har forsvarsrekka begynt å sette seg for sesongen, i Premier League er det toppscorer Wilfried Zaha og Crystal Palace som nå skal få teste seg:

Crystal Palace – Manchester United, 11. september