United we are. (foto: united, twitter)

Sterk kritisk til egen klubb

Manchester United-forsvareren Eric Bailly har kritisert klubben for det han føler er en urettferdig skjevhet mot engelske spillere.

Landslagspilleren fra Elfenbenskysten har gått på lån til Marseille denne sesongen etter å ha slitt med å få spilletid på Old Trafford de siste par sesongene.

LES: Chelsea jobber med en russisk avtale

Skader har absolutt gjort det vanskelig for ham, men Bailly så først ut som en god signering da han kom til klubben under Jose Mourinho sommeren 2016. Han mener at han har blitt oversett på grunn av at klubbens skal favorisere sine engelske spillere.

«Klubben bør unngå å favorisere engelske spillere og gi alle en sjanse,» sa Bailly til Times.

«Klubben bør oppmuntre til konkurranse i garderoben, ikke bare fokuserer på noen. Jeg har alltid hatt følelsen av at de engelske spillere har blitt prioritert.»

Eric Bailly synes ikke han fikk nok sjanser på Old Trafford

«Det skjer ikke i Chelsea eller andre store Premier League-klubber. Noen tar det for gitt at de skal starte, og det svekker laget.»

«Heldigvis har Ten Hag mye karakter, og jeg håper han kan endre den dynamikken.»

LES: Eriksen svarer på Martin Ødegaards VAR-kritikk

Selv om Bailly ikke nevnte noen spesielle, men kan vi jo bare spekulere. Harry Maguire, som konkurrerte med ham om en plass som midtstopper, har slitt med å imponere i den posisjonen. Noe som nå også har resultert i at Ten Hag har plassert Maguire på benken.

I tillegg har andre engelske spillere som Marcus Rashford, Jadon Sancho og Luke Shaw også fortsatt å spille uten å tatt særlig vare på sjansene de har fått de siste sesongene.