Jadon Sancho (foto: united, twitter)

Sir Jim Ratcliffe har allerede bedt Manchester United manager Erik ten Hag om å løse opp i konflikten med Jadon Sancho. -Noe som strider mot hans personlighet. Likevel Storbrittanias rikeste har snart makta på Old Trafford.

Den engelske venstrevingen er fullstendig ute i kulden etter en konflikt med Erik ten Hag. – Såpass ute at han best kan klasifiseres som forvist.

Les: Suksessmanager Roberto De Zerbi avviser Manchester United interesse

Det er fortsatt noen få detaljer som skal strykes ut før Ratcliffes kjøp av 25% av Manchester United blir ratifisert av Premier League, men det er håp om at 71-åringen tiltrer embetet i løpet av de kommende ukene.

Ratcliffe vil overvåke en betydelig overhaling av Man Uniteds sportslige struktur ved hans ankomst, og store endringer på styreromsnivå er allerede annonsert. Administrerende direktør Richard Arnold som trekker seg fra rollen.

Fotballdirektør John Murtough sies også å stå foran øksen når Ratcliffe implementerer planen hans om de 20-dobbelte engelske mesterne, og Ineos-sjefen vil jobbe sammen med Sir Dave Brailsford, en prestasjonsdirektør som allerede fungerer som sportsdirektør for Nice.

Gitt Brailsfords spesialiteter innen sportspsykologi, hevder The Mirror at den tidligere British Cycling-prestasjonsdirektørens ankomst kan bidra til å redde Sanchos Old Trafford-karriere.

Den engelske landslagsspilleren har blitt utstøtt fra førstelagsgruppen siden han offentlig slo ut mot hovedtrener Erik ten Hag for å ha utelatt ham fra troppen for septembers 3-1-tap mot Arsenal. Ten Hag hevdet at dårlige prestasjoner på trening lå bak Sanchos fravær, men angriperen tok til plattformen tidligere kjent som Twitter – for å tilbakevise managerens anklager, og stemplet seg selv som «syndebukk».

Helt siden Sanchos innlegg på sosiale medier har den tidligere Borussia Dortmund-mannen sjelden blitt sett eller hørt fra, etter å ha blitt utestengt fra førstelagstrening og fasilitetene på Man Uniteds Carrington-kompleks.

Med 23-åringen som nekter å be om unnskyldning overfor Ten Hag, som også forblir urokkelig i sin stilling, har en januarexit – som alle parter er enige om er den beste veien videre – fremstått som det mest sannsynlige resultatet på en stund.

De italienske gigantene Juventus sies å lede kappløpet om Sancho og forbereder seg angivelig på å åpne samtaler om et trekk, men hans utpressede lønn betyr at den gamle damen bare vil være åpen for en låneavtale.

Saudi-arabiske sider støttet av det offentlige investeringsfondet ville ikke ha noe problem med å tilfredsstille Sanchos økonomiske krav, men eks-Manchester City-unggutten ønsker visstnok å forbli i Europa og kan uventet bli tilbudt sjansen til å gjøre det på Old Trafford.

LES: Carlo Ancelotti svarer på Jude Bellingham sammenligning med Zinedine Zidane

I tillegg til å utnevne Brailsford, vil Ratcliffe også hente inn terapeuten Steve Peters, som kan hjelpe til med førstnevntes forsøk på å snu Sanchos karriere midt i rapporter om at Ratcliffe ønsker å fokusere på å pleie hjemmedyrket talent. – Vi minner om at Jadon Sancho er engelsk.

Før han kom til Man United i en avtale på 73 millioner pund i 2021, satte Sancho 50 mål og 64 assists på 137 kamper for Dortmund, men han har bare 12 mål og seks assists å skryte av fra 82 kamper for de røde djevlene.

Sancho var igjen fraværende for lørdagens 1-0-tap mot Newcastle United på St James’ Park, som rykket Ten Hags lag til sjuende på Premier League-tabellen etter 14 kamper.