Alfred Johansson

I dag har den tidligere storkluben Rosenborg sin siste seriekamp for sesongen. – I beste fall klarer de å forsvare sin 9.plass i dagens bortemøte med Viking. – Det blir dårlig med inntekter hvis man ikke spiller i Europa, spillerne har gått med på lønnskutt og redusere antall rømmevafler på fredager.

En ny hovedtrener skal på plass. Adresseavisen har snappet opp at noe er på gang: Fredag ​​dro Rosenborgs sportslige leder Mikael Dorsin, administrerende direktør Tore Björseth Berdal og to styremedlemmer; styreleder Cecilie Gotaas Johnsen og medlemmet Ola By Rise, til København før å møte en ny hovedtrener.

Les: Planen for Mason Greenwood er klar

Det har – til nå – ikke vært kjent hvem de møtte. Det viser seg å være venske Alfred Johansson, 33.

At en så stor del av klubbledelsen kom til den danske hovedstaden for å møte Johansson taler for at FC København-treneren er høyaktuell for å bli den norske storklubbens nye hovedtrener.

Da Rosenborg-toppene landet i Trondheim igjen sist fredag ​​kveld, var Adresseavisen der og fikk kommentarer fra nevnte Gotaas Johnsen om den «hemmelige» turen.

LES: Kylian Mbappe er usikker, men fokusert

Hadde turen noe med trenerjakten å gjøre?
– Ja, det kan vi bekrefte, sa styrelederen.

Hun ønsket ikke å kommentere om det var en trener du møtte i Danmark.

Svensken har tidligere jobbet for AIK og Djurgården, men siden 2019 er han en del av FC København. Akkurat nå har han rollen som U19-trener i klubben.

Johansson har de siste dagene snakket om Rosenborgs interesse. Da sa han at han ikke hadde hørt noe fra den norske klubben. På spørsmål om en jobb i RBK ville være attraktiv, svarte han ifølge bold.dk.

– Det har jeg ingen kommentarer til. Det er så mange rykter i fotball og jeg er fokusert på det jeg gjør nå.

Nylig ble også Djurgårdens trenerduo Kim Bergstrand og Thomas Lagerlöf plassert i Rosenborg, av supporterpodcasten Rotsekk.

RADIOSPORTEN: Spissen med 130 scoringer i Championship har sendt åpen søknad til Ryan Reynolds