Å miste Noah Holm var sikkert det siste Rosenborgs hovedtrener Kjetil Rekdal ønsket seg i det som faktisk ser ut som en medaljekamp etter en god høst. – Rett for overgangsvinduet stengte for de store seriene ble det klart at den 21 år gamle spissen går på et godt betalt utlån til Ligue 1 klubben Reims.

I låneavtalen ligger det hvis de overlever i serien en kjøpsforpliktelse som kan bli svært hyggelig for økonomene på Lerkendal.

RBK opplyser at interessen fra Reims dukket opp på siste dag av det internasjonale overgangsvinduet. » Det kom ut av ingenting. Jeg fikk en telefon etter trening, og etter det har det gått i ett, sier Holm i en uttalelse til RBK sine sider.

Samtidig skriver Rosenborg en ny avtale med Holm til sommeren 2025. Det er seks måneder lenger enn dagens avtale.

  • Dette er en god økonomisk avtale for oss med en meget bra sum for lånet, men også en veldig bra opsjonsavtale skulle de benytte seg av den, forteller sportslig leder Micke Dorsin.

Les: Cavani på plass hos en av fotballens største vinnerskaller

Reims betaler tolv millioner kroner for lånet. De betaler 30 millioner kroner til om de holder seg i ligaen. Pluss bonuser er overgangen trolig verdt rundt 50 millioner kroner.

Etter et år og en måned på Lerkendal sier Holm farvel med sine lagkamerater. Akkurat nå når man står her på Brakka føles det litt trist og jeg er litt rørt må jeg si. Jeg har akkurat sagt hadet til alle lagkameratene mine, og de er også veldig glad på mine vegne og ser at dette var en mulighet jeg var nødt til å gripe, sier Holm til TV 2.

LES: Denne gangen har Manchester United gjort det!

RBK skal også ha sikret seg en prosentandel av videresalg, melder Adresseavisen.

Holm sluttet seg til RBK i august i fjor. Han står med fem mål på ti kamper for det norske U21-landslaget.