Monsterlønn er ikke lenger en selvfølge hos Man United. (foto: united, twitter)

Manchester United-angrepet som resulterte i den matchvinnende scoringen fikk Leicester-forsvaret til å se ut som snublende smågutter. Når Man United lykkes med Ten Hag-fotball, går det lynraskt og effektivt. Etter tre seire på rad med et godt assortert utvalg av motstandere: Liverpool, Southampton og Leicester, mener vi å se grunnlaget til at de røde djevlene fremover skal kunne fokusere på sitt eget spill. Da blir det definitivt flere seire.

Det var en lidelse å se en av verdens største klubber kave seg gjennom forrige sesong, der det virket som laget hele veien ble tvunget av motstanderne til å tilpasse seg deres spill. I the good old days var det Manchester United som gikk inn i kampene som de førende, det var de som satte agendaen for kampene, uavhengig om det var på hjemme -eller bortebane. LeoVegas: Sjekk boosted odds på 7.50 til Manchester United, Roma og Gladbach-kampene

I 2022/23-sesongen finnes det ingen enkle motstandere. De første fem rundene har vist at alle kan ta poeng mot de antatt beste klubbene, så langt er det bare Arsenal som står uberørt på toppen av Premier League-tabellen med kun seire. Manchester United viste mot Liverpool, Southampton og Leicester at laget nå har et fundament og en mentalitet som gjør det mulig å vinne kamper de forrige sesong hadde gitt fra seg i de siste minuttene.

LeoVegas: Sjekk ut boosted odds på 8.00 til Real Madrid, Barcelona og Atletico-kampene

For oss er dette et av de viktigste signalene om at Erik ten Hags United er i posisjon til å sanke godt med poeng fremover.

Vi lar Christian Eriksen beskrive lagets utvikling.

-Jeg har en mye bedre følelse, og det er en mye bedre steming i troppen. Vi har begynt å finne hverandre stille og rolig. Vi har ikke spilt mange kamper sammen, så det tar selvfølgelig litt tid og tilvenning, men det er gode spillere vi har, så det går selvfølgelig raskt, begynner Eriksen til Viaplay etter 0-1 seieren mot Leicester.

-Hvis man sammenligner med de to første kampene, så er det en helt annen følelse når vi spiller nå, sier Eriksen. Før han legger til at dette bare er begynnelsen, det meste og skal bli enda bedre fra spillerne.

For oss er det også godt å se at Cristiano Ronaldo blir, aksepterer at han ikke automatisk er førstevalget – og har heller ikke hovedansvaret for å score og sikre seier for Man United. Vi refererer til Pep Guardiola da Erling Haaland hadde en trå start i Community Shield mot Liverpool, hvor 22-åringen knapt var nær ballen. -Jeg er ikke så opptatt av hvem som scorer, kom det tørt fra City-manageren. Fem Premier League-kamper senere har Haaland vært sistemann på ni scoringer.

Med Erik Ten Hags bruk av Ronaldo, skal ikonet bli en viktig del av den nye lagmaskinen der det ikke har noe å si hvem som scorer, men at 11 spillere sammen presser frem til scoring.

Altså den perfekte opptakten til å ta imot Martin Ødegaard og Arsenal på Old Trafford på søndag, 4. september. Det er fortsatt tidlig i sesongen, men vi mener at United denne gangen har gjort det, med en Erik ten Hag som bygger videre på jobben til Ole Gunnar Solskjær.