Solbakken i kjent stil.

Vi fikk deja vu etter 3-0 tapet i EM-kvalikkampen mot Spania på lørdag. Ståle Solbakken raste mot dommerne, norske TV-kommentatorer hyllet Norge for å ha styrt store deler av kampen mot et av verdens beste landslag. Likevel, 3-0 seieren til Spania bringer oss ikke en centimeter nærmere et EM-sluttspill. Heldigvis har Rodri avslørt hvordan Norge kan vinne i returkampen i oktober.

For mens vi pinte oss gjennom andre omgang mot Georgia, der Norge ga fra seg 0-1 ledelsen bare halvtimen før kampslutt, fotballkriget Skottland seg til 2-0 seier mot Spania. Med to scoringer av Scott McTominay ble de spanske fotballartistene sendt av banen uten poeng – uten nettkjenning.

LES: Tottenham har parkert begge sider av Manchester i kampen om Crystal Palace midtstopper

Hva i huleste gjorde Skottland som Norge ikke lyktes med mot samme motstander, bare fire dager tidligere?

Ifølge den spanske stjerna, kaptein Rodri, var det skottenes kyniske og destruktive fotball som ga tre poeng.

-De spiller på deres måte, men for meg er det en søplete spillestil. De trakk ut tiden, provoserte og gikk alltid i bakken. For meg er det ikke fotball. Dommeren burde ha tatt tak i det, men gjorde ingenting, fyrer Rodri ifølge bold.

Langt fra vakkert, men tre poeng mot favoritten i gruppa og et stort steg nærmere EM-billett for Skottland. Kanskje på tide at Norge lærer noe av skottene før det er for sent – igjen. Vi husker godt da motstanderne stormet mot den destruktive og kjedelige fotballen til Drillo, et sikkert tegn på at Norge gjorde noe veldig riktig når det sto om billetten til mesterskap.

LES OGSÅ: The Athletic: De Gea har svart på Uniteds tilbud