De innledende kvalifiseringskampene til Europamesterskapet i fotball, bedre kjent som EM, begynner allerede nå i mars 2023. Selve startsparket for EM blir i Tyskland 14 juni 2024, men før den tid blir det flere runder med spennende kamper for å avgjøre hvilke lag som skal få være med å kjempe om dette prestigetunge trofeet. I denne artikkelen vil vi ta en titt på EM kvalifiseringen, hvilke kamper som skal spilles og hva oddsen er for ulike utfall.

De mest spennende kvalifiseringsgruppene

I år er det 10 ulike grupper som skal spille om EM plass, fra gruppe A til gruppe J. De to lagene som gjør det best i hver gruppe vil automatisk kvalifisere seg til gruppespillet. Det eneste laget vi kan være sikre på at går videre er Tyskland som er vertsnasjon. Blant resten av lagene er det åpent.

For deg som er interessert i betting er det noen kvalifiseringsgrupper som kan være ekstra spennende å følge med på og tippe på utfall, for eksempel med online spill Vulkan. Disse er:

  • Gruppe A: Spania, Skottland, Norge, Georgia og Kypros.

  • Gruppe C: England, Italia, Ukraina, Nord Makedonia og Malta.

  • Gruppe F: Belgia, Østerrike, Sverige, Aserbajdsjan og Estland.
     
  • Gruppe H: Danmark, Finland, Slovenia, Kasakhstan, San Marino og Nord Irland.

Oddsen for at Norge skal gå videre til gruppespillet

Som fotballinteresserte nordmenn håper vel de fleste av oss at Norge skal gå videre til gruppespillet i fotball EM. Per dags dato ligger oddsen for at Norge vinner hele EM på 13.

Oddsen for at Norge går videre fra Gruppe A er derimot betydelig høyere. Flere analyser spår at det er Spania som vil bli gruppevinner, mens Norge og Skottland kommer til å kjempe om andreplassen. De fleste bookmakere har plassert Norge som favoritt over Skottland.

Er du interessert i å være med på å tippe på resultater finnes det flere muligheter for spill hos Fotballspill Vulkan Bet. Det kan være lurt å både tenke på hvem som er favoritter, men også undersøke om det er noen potensielle underdogs du kan følge med på.

Våre nordiske naboer

Sverige og Danmark har også sterke landslag som har gjort det godt i mange turneringer de seneste årene. Likevel var det mange som ble overrasket over Danmarks landslags manglende resultater under fotball VM i 2022 i Qatar.

Til tross for et svakt VM er det Danmark som er favoritter for å nå toppen av Gruppe H, hvor de møter lag som på papiret skal være svakere. Sverige er i gruppe F, som er spådd å bli en av de mest kompetitive gruppene, hvor Sveriges vil knive med fotballnasjonene Østerrike og Belgia om en plass videre i turneringen.

Hvem vinner EM?

Det finnes flere favoritter til å vinne Europamesterskapet i fotball i 2024. I toppen finner vi Spania, England, Nederland og Frankrike. Oddsen er tett mellom Spania og England, med Spania med en odds på 4.50 og England med en odds på 5. Tett etter ligger Nederland med en odds på 5.50 og Frankrike med en odds på 6.