Roberto Martinez

Han har ledet Swansea og Everton, men det har vært som belgisk landslagstrener at Roberto Martinez har jobbet seg inn i det øvre sjiktet av trenere. Belgia har de siste årene hatt en råsterk plassering blant verdens beste fotballnasjoner på FIFAS ranking, i VM 2018 ble det bronse. Så kom den altfor tidlige exiten i VM 2022, Roberto Martinez var historie som landslagstrener for De Bruyne og gjengen.

Det gikk likevel ikke lange tiden før noen har utnyttet muligheten ved Martinez sin oppsigelse. Mandag kom bekreftelsen på at Portugal har gitt spanjolen ansvaret for det portugisiske landslaget frem mot EM 2024 etter at Fernando Santos fikk sparken etter å ha blitt sendt ut av VM med tap mot Marokko i kvartfinalen.

LES: Innfører ny knalltøff regel på Old Trafford

En sterk signering, vi gratulerer! Samtidig blir det spennende å følge med på hvilken rolle Martinez ser for seg å gi Ronaldo. Hos Belgia tok Martinez med den tidligere største belgiske stjernen Eden Hazard med til Qatar, dette på tross av at 32-åringen hadde fattige to hundre minutter på kamparenaen hos Real Madrid. For Martinez var potensialet Hazard har til å bli en gamechanger i enkeltkamper viktigere enn kampformen før mesterskapet.

Følger Martinez samme linje hos Portugal, skal Ronaldo hentes inn når det spilles om kvalifisering og så medaljer i Tyskland 2024.

LES: Guardiola advarer Chelsea-eierne