Grr. (foto: united, twitter)

Erik Ten Hag viste fra dag én på Old Trafford at han ikke aksepterte primadonnanykker. Markedspris på spiller, status eller tidligere prestasjoner skal bety null og niks før kampdag. Det som avgjør om du settes utpå kamparenaen i United-drakta, er hva spilleren har levert på treningsfeltet dagene i forveien, ukene i forveien, månedene i forveien. Nå går Ten Hag og det nye regimet hos Man United løs på ordningen som skal skape mer arbeidsro og bedre kultur.

Ifølge Sunday Mail jobbes det for at ingen spillere skal tjene mer enn 200 000 pund i uka. Lønnsstrukturen hos Man United har i lengre tid ikke vært i nærheten av å være bærekraftig i forhold til de sportslige prestasjonene. Med et lønnstak ønsker Ten Hag å unngå en gjentagelse av Ronaldo-signeringen der én spiller håver inn 480 000 pund i uka uten krav til holdning eller leveranse.

LES: Tottenham vil kuppe United-overgang med monsterlønn

I England går nå denne nye regelen under navnet «Ronaldo rule». Ifølge Sunday Mail har Ten hag og direktør John Murtough blitt enige om denne strategien for å rive ned en del av en destruktiv kultur som skaper misnøye og misunnelse innad i troppen.

Dette vil holde noen av de største superstjernene unna Old Trafford, men vil samtidig bety at de riktige spillerne trekker til klubben.