Aubameyang med hårklipp som matcher drakta. (foto: barca, twitter)

Barcelonas toppscorer fra forrige sesong, Memphis Depay, forhandler denne uken med Barcelona om å rive i stykker kontrakten og forlate som free agent. For Juventus er dette en forutsetning for å «redde» nederlenderen fra smått med spilletid på Camp Nou, for Barcelona et tap av salgsinntekter de egentlig ikke har råd til å gi fra seg. Samtidig jobbes det intenst for å «kvitte seg med» Aubameyang.

Først til Depay. Den nederlandske løven var Ronald Koemans toppsignering, der Lyon-spilleren ble hentet på free transfer. I sommer har Xavi hentet inn Lewandowski og Raphinha for hundrevis av millioner euros, Med de to og Dembélé som foretrukken angrepstrio kommer det til å bli mye benken på Depay. Som i La Liga-åpningen mot RAYO (0-0). Selv da Lewandowski gjennom kampen ikke gjorde som han har gjort i så og si hver eneste kampe i Bayern-drakta, slapp ikke Depay innpå.

LES: Nådeløse mot de som ikke leverer – nå opplever Bayern München hva som kan skje med litt tålmodighet

For inn fra benken kom Pierre-Emerick Aubameyang. Den tidligere Arsenal-spilleren har vært en stor suksess i Barca-drakta med 13 scoringer på 24 kamper, og så nok for seg en sentral rolle hos Barcelona etter at han og Arsenal ble enige om å rive i stykker kontrakten i januar.

Nå ser Barcelona muligheten til å stanse noe av de «euro-blødningene» med å sende Aubameyang til Premier League. I et intervju med Mikel Arteta kom det frem at han nærmest forventet at Aubameyang ville dukke opp i neste byderby mot Chelsea, denne gangen i blå drakt.

LES OGSÅ: Barcelona har ikke nubbesjanse til å møte kravet fra Manchester City

Ifølge den hyperaktive overgangsjournalisten Romano, krever Barcelona 30 milioner euro for 33-åringen. Barcelona trenger å rydde både Depay og Aubameyang fra lønnsbudsjettet for å blidgjøre La Liga, men akter å utnytte desperasjonen til Thomas Tuchel og de nye Chelsea-eierne. London-klubben går ikke ut av overgangsvinduet uten spissforsterkning.

Det er ingen overdrivelse å si at det koker i Barcelona om dagen.