Oliver Kahn. (foto: bayern, twitter)

Vi må ta en liten sving innom Old Trafford først. Erik ten Hag har etter to kamper blitt plassert i «fiasko»-boksen med dårligste debut for en Manchester United-manager på noen tiår. Samtidig vet mange at nederlenderen er mannen som trolig var og er den beste kandidaten til jobben. Vi tror den tidligere Ajax-treneren er som et «snikende ullteppe», som sakte men sikkert nærmer seg titlene – til Man Utd én dag stor på toppen. Det forutsetter selvfølgelig at klubbledelsen ikke får panikk. Hos Bayern München får Nagelsmann og gjengen belønning for å være tålmodige.

I München gjelder det ikke en trener, men en spiller. RB Leizpig-kapteinen Marcel Sabitzer fulgte sin leder Nagelsmann til Bayern forrige sommer etter å ha vært fast på kamparenaen hos Leipzig siden 2015. Sabitzer var en av spillerne som var brysomme for Bayern, nå skulle østerrikeren heller gjøre nytte for seg i München.

LES: Nå skjønner vi hvorfor Diego Simeone ikke tør ta Klopp i hånda

Med Nagelsmann som fortsatt trener for Sabitzer skulle vi tro akklimatiseringen gikk problemløst, men «flopp» var det dekkende begrepet etter debutsesongen. Den sentrale midtbanespilleren som var fryktet av motstanderne i Bundesliga og som sto bak 51 scoringer og 41 assists på 226 kamper i RB Leizpig-drakta var direkte tannløs i Bayern-drakt.

Det ble ryktet exit allerede i sommer, men Sabitzer ser ut til å etablere seg hos Bayern. For etter de tre første kampene denne sesongen (to i Bundesliga og den tyske supercupen) er 28-åringen mye mer involvert i spillet og har fått tillit fra Nagelsmann i alle kampene.

I et intervju med Bayern-boss Kahn, skjønner vi at Sabitzer nå leverer noen gigantsteg nærmere forventningene.

-Marcel har lagt inn solide prestasjoner, du kan bare gratulere ham, sier Oliver Kahn til Kicker.

LES: Noen som husker Cristiano Ronaldos stolte bilkjøp forrige gang han spilte for Manchester United?

Så kommer innrømmelsen fra Kahn som bekrefter at tålmodighet egentlig ikke er klubbens sterke side.

-Hos FC Bayern er man alltid raskt ute med å dømme spillere og avskrive dem etter én sesong. Det beste eksemplet er faktisk meg selv. Jeg trengte også én eller to sesonger her hos Bayern, men på den tiden hadde du mer tid, sier den tidligere Bayern-keeperen med 630 kamper på CV’en.

På den tiden hadde du mer tid.

På søndag dro Bayern inn en 2-0 seier mot Wolfsburg med Sabitzer 90 minutter på banen. Noen ganger handler det faktisk om å ha is i magen og vise tålmodighet.

LES: Mourinho startet sesongen med 60 pizzaer

Vi følger også spent med på utviklingen på Old Trafford. Der er det heller ikke tradisjon med å vise tålmodighet.