Den nederlandske løven. (foto: barca, twitter)

Forrige sommer var han toppsigneringen til Ronald Koeman. Etter debutsesongen har det vist seg at det ikke holdt med å bli toppscorer hos Barcelona. Nå venter nok en overgang på Depay.

Koeman er historie, snart er også landsmann Depay det samme. Barcelona har satt i gang en økonomisk akrobatikk fotballverden ikke har sett maken til, resultatet er at en haug med spillere sendes ut på overgangsmarkedet for å slanke lønnsbudsjettet og samtidig sørge for salgsinntekter.

LES: The Athletic: Morata har fått telefon fra Old Trafford

Memphis Depay har vært ryktet på vei ut i hele sommer, tidligere i juli var linken til Premier League-retur sterk. Ifølge Mundo Deportivo er det klart for exit på toppscoreren (13 mål på 38 kamper), men ikke comeback i verdens tøffeste liga (hadde et lite heldig United-opphold 2015-17).

Den spanske avisen hevder Barcelona er i ferd med å gi avkall på salgsinntekter, der Juventus gladelig har skjøvet over toårskontrakt til 28-åringen. Juventus jaktet signaturen til Depay da han var stjerna hos Lyon, men Barcelona hadde bestemt seg for å hente den nederlandske landslagsspilleren til Koeman.

Ifølge Calciomercato forhandlet Depay på torsdag med Barcelona om terminering av den nåværende kontrakten, samtidig som representantene jobber med betingelsene i Torino.

LES: Noen som husker Cristiano Ronaldos stolte bilkjøp forrige gang han spilte for Manchester United?

Depay tjener 5 millioner euros i året hos Barca, med add-ons kan den øke til 9 millioner. Ifølge La Gazzetta dello Sport er Juventus villig til å tilby spissen 6 millioner euro i året. En sportslig og økonomisk situasjon Depay bør kunne leve godt med. Forutsetningen er selvfølgelig at Barcleona dropper alle krav om salgsinntekter i sin iver etter å kutte lønnsbudsjettet.

LES: Forbanna Willian river i stykker kontakten med Corinthians, tar med familien til England

Dette skjer.