The Man with a Plan. (foto: united, twitter)

All honnør til Graham Potter og Thomas Frank som ga kollega Erik ten Hag verst tenkelige start på debutsesongen, men det har vært en lidelse for United-supporterne å komme seg gjennom de to første rundene i Premier League. På bakrommet hos United jobbes det knallhardt med å få på plass de siste nødvendige forsterkningene, der en haug med «overflødige» angrepsspillere linkes til en av verdens største klubber. Noe bekymret blir vi når en spansk senterforward nevnes som en løsning på topp.

Etter 4-0 tapet mot Brentford er det få som har grunn til å tro at en spiller, eller to vil løse de kortsiktige problemene til United. For oss er Alvaro Morata ikke engang en kortsiktig løsning på Old Trafford.

LES: Enig om gigantlønn med Chelsea!

Ikke et vondt ord om 29-åringen som har vært sendt rundt mellom toppklubber i tre av de største ligaene de siste sesongene etter den andre exiten fra Real Madrid i 2017, men en angrepsspiller i ten Hag-systemet ser vi ikke akkurat Morata.

72 kamper i Chelsea drakta (24 scoringer), Atletico Madrid (først utleie, så permanent overgang i 2020) med 61 kamper (22 scoringer) og to sesonger på utleie til Juventus. Forrige sesong hos Den Gamle Dame trengte Morata 47 kamper og 3203 minutter for å levere 12 scoringer. Som sentral midtbanespiller er dette en akseptabel uttelling, men ikke som senterforward.

Ifølge velinformerte The Athletic, har United nå vært i kontakt med Atletico Madrid om en potensiell Morata-overgang til det som kan ende på rundt 35 millioner euro.

LES: Slakter United-spiller etter ydmykende tap: «En skam»

For oss er Morata på topp en skikkelig blindvei for Man Utd.