Tropp delvis. (foto: liverpool, twitter)

Forrige sesong sto det mellom Liverpool og Manchester City. Da sesongen ble oppsummert, sto Guardiola og gjengen tilbake som vinnere med ett fattig poeng foran de røde. På søndag står fotballslaget mellom de to gigantene, men denne gangen er det et annet utgangspunkt. Liverpool kjemper allerede for å hente inn forspranget på minst ti poeng før søndagens kamp. Da er det avgjørende at Klopp stiller med de beste.

Manchester City kommer garantert til å presse Liverpool-forsvaret hardt, Erling Haaland dro et hattrick mot Man United og ser ingen grunn til at han ikke skal gjøre det samme på Anfield. Stinne av selvtillit har Guardiola et samlet angrep som ikke er avhengig av en enkelt spiller. Van Dijk sa det tørt før helgen at hvis Haaland pakkes inn, fosser det frem andre i lyseblått klare for å score.

LES: Jürgen Klopp villig til å bruke over en milliard på midtbanespiller i konkurranse med Chelsea og Manchester United

For Liverpool-supporterne er det derfor lite oppløftende at Ibrahima Konate ikke var avbildet på fredagens trening. Ifølge The Athletic har midtstopperen et muskelproblem som trenger nøyere undersøkelse. Etter å ha vært to måneder på sidelinjen med kneskade er det lite trolig at Klopp vil risikere en forverring hvis det er tvil foran City-kampen.

Fra før har Klopp skade hos Joel Matip, fjerdevalget Joe Gomez dekker opp for Trent Alexander-Arnold. Med Konaté også ute, skal det bli tøft å stanse City og 22-åringen Klopp selv kaller verdens beste angrepsspiller.

LES: Supporterne har fått nok av Steven Gerrard