Trenger ikke å holde Asensio på vent. (foto: real, twitter)

Vi har sett Premier League-managere som ikke ønsker å miste sine stjernespillere legge ut om hvor mye over hundre millioner pund beilerne må ut med for å rappe spilleren. I tilfellet Eddie Howe, er det ikke bare tomme ord.

For Howe leder verdens potensielt rikeste klubb som ikke trenger å kjøre et «Barcelona-løp» med tvangssalg av spillere for å unngå konkurs eller utestengelse fra ligaen. Bruno Guimaraes ble hentet til St. James’ Park forrige sesong og var umiddelbart med på å løfte nedrykkstruede Newcastle til en trygg og komfortabel 11. plass i Premier League. Denne sesongen har han fortsatt, og fremstår som en av de nye midtbanestjernene på Premier League-arenaen.

LES: Ny skade hos Liverpool før det smeller til mot City

Ifølge Footballtransfers har Real Madrid sendt signaler om at brasilianeren er på radaren til kongeklubben. I «gamle dager» hadde Real plukket Newcastle-stjernene som de ønsket, men ikke lenger. Med 6. plass i Premier League og en klubbkiste som ikke går tom, er ikke Newcastle lenger bare et springbrett for spillerne ut til de beste klubbene.

Guimaraes ble hentet fra Lyon for 46 millioner euro i januar, den defensive midtbanespilleren har i gjennomsnitt fire taklinger og 24 pressures i løpet av en kamp, og viser at han også har nok av offensive fibre med i gjennomsnitt på tre shot-creating actions per 90 minutter (to scoringer denne sesongen).

-Vi ønsker desperat å gjøre Bruno fornøyd, å se den langsiktige visjonen her… Magpies har ingen interesse av å miste Guimaraes så tidlig etter signeringen. Vi har smelt en verdensrekord-prislapp på ham for å holde beilere unna, sier manager Eddie Howe til Sky Sports.

For ordens skyld, Neymar holder verdensrekorden på 222 millioner euro da han ble hentet til PSG i 2017, Pogba er den dyreste sentrale midtbanespilleren til 105 millioner euru da Man United bestemte seg for å hente franskmannen tilbake fra Juventus i 2016.

Så lenge Newcastle er fornøyd med Guimaraes og spilleren selv ikke klager, kan Real Madrid glemme brasilianeren. Hos Premier League-klubben er det slutt med å gi fra seg de beste spillerne.

LES OGSÅ: Supporterne har fått nok av Steven Gerrard