Har tallene på sin side. (foto: manchester united)

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Manchester Uniteds muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget:

DETTE ER MANCHESTER UNITED 2018/2019

Manageren

United har den nødvendige stabiliteten på managersiden, men Mourinho må fortsette å heve seg ytterligere noen hakk etter etter en sesong som endte 19 poeng bak City. Men med sin andreplass i ligaen og finale i FA Cupen viste portugiseren at han har det som skal til for å nå nesten helt opp.

I treningskampene denne førsesongen har det skurret litt. Det til tross for en seier over Real Madrid.

United trenger Mourinho i sonen. (foto: manchester united, twitter)

Skader og fravær av stjernespillere på grunn av VM har fått Mourinho til å rope et  varsku i media. Når vi slenger på en åpen konflikt med United-sjefen Ed Woodward, skjønner vi at ikke alt er som det skal på Old Trafford.

Men igjen, vi er vant til at Mourinho trenger å få ut litt steam for å prestere.

Tidligere plasseringer i ligaen

Her er Manchester Uniteds utvikling de siste årene, hvor det nå kun dreier seg om én ting denne sesongen: numero uno.

  • 2017/2018:  2. plass
  • 2016/2017:  6. plass
  • 2015/2016:  5. plass

Les: Statistikk og analyse av Manchester United på Oddsen.nu

Overganger denne sommeren

Fred, en defensivt orientert og meget kapabel midtbanespiller er hentet inn fra Donetsk. Det ser også ut til at United setter sin lit til at Sanches og Lukaku skal levere godsakene offensivt. Kanskje kan Fred sitt inntog også bety at Pogba får spille i en noe mer avansert rolle neste sesong?

Styrker og svakheter

Hver av de siste sesongene har de scoret flere- og sluppet inn færre enn sesongen før. Spesielt hjemme på Old Trafford har det vært potte tett bakover under Mourinho.

United trenger flere mål av disse gutta også. (foto: manchester united, twitter)

For et topplag, skaper United for lite fremover. De er i takt med ligasnittet når det gjelder skudd på mål både hjemme og borte, men med denne gjengen på lønningslista er dette skuffende.

Les: Statistikk og analyse av Manchester United på Oddsen.nu

Sesongåpningen

Manchester United åpner 10.08 med hjemmekamp mot Leicester. Det er en kamp United har hatt bra tak på i det siste. På de siste fem kampene har United scoret minst to på Leicester og er 4-1-0.

Etter denne så skal United spille borte mot Brighton før Spurs kommer til Old Trafford 27.08. Brighton vil nok teste offensiven til United, og være en trussel på kontra. Spurs vil absolutt ikke frykte dette United-laget.

Forrige sesong tok Manchester United seks av totalt ni mulige poeng fra disse tre kampene. Denne sesongen bør de sikte seg inn mot minst syv poeng.

Hvor ender Manchester United?

Treningskampene har ikke vært spesielt bra totalt sett. Det skal sies United har hatt en del spillere ute på grunn av VM, og også noen småskader. Det å bare fokusere på treningskampene blir derfor meningsløst.

Skulle United komme godt i gang er det lite som kan frata dem en plass i topp fire. Skulle i tillegg fortsatt unge spillere som Pogba, Rashford , Martial, Bailly, Dalot, Pereira, Mc Tominay, Lingard og Shaw for å nevne noen, ta skikkelige skritt fremover, så er United en dark horse til titelen.

Blir spennende å se hvilken rolle denne mannen får.(foto: manchester united)

De har en topp trener og de har en svært god stall. Selv om det skulle gå feil vei i starten, skal det mye til at de røde djevlene ikke sikrer en plass i mesterligaen uansett.

Usikkerhetsmomentet blir om Mourinho klarer å skape seg selv arbeidsro gjennom å levere fra start, eller om energien brukes opp i konflikter med eiere, spillere og ikke minst media.

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu