Har mindre forventingspress denne sesongen. Kan dette være utslagsgivende? (foto: leicester)

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Leicesters muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget.

DETTE ER LEICESTER 2018/2019

Manageren

Det er sikret kontinuitet hos revene med Claude Puel fortsatt ved roret. Franskmannen er en ringrev og en dyktig manager, og har det som skal til for å få mannskapet til å yte sitt beste.

Noe Ranieri-magi hos franskmannen denne sesongen? (foto: leicester, twitter)

Tidligere plasseringer i ligaen

Her er Leicesters  utvikling de siste årene. Sett ut fra denne statistikken er det nærmest umulig å si hva klubben skal forvente seg denne sesongen. Himmel eller helvete?

  • 2017/2018:  9. plass
  • 2016/2017:  12. plass
  • 2015/2016: 1. plass

Les: Statistikk og analyse av Leicester på Oddsen.nu

Overganger denne sommeren

I transfermarkedet er det viktigst å nevne at Mahrez har dratt til Manchester City. Han stod for 12 mål og 10 assists forrige sesong. Som offensivt cover har de blant annet hentet inn James Maddison. Han gjorde sine saker svært bra i Championship og er ansett som et meget stort talent. Men det å erstatte en toppspiller som Mahrez er ikke bare bare for en ung gutt uten Premier League-erfaring.

Leicester har hentet inn en kapabel mann i Danny Ward på keeperplass fra Liverpool. Betyr det at Kasper Schmeichel er i ferd med å forlate klubben?

Det at klubben maktet å holde Harry Maguire borte fra United var en kjempeseier. Når klubben helt på tampen av overgangsvinduet fikk på plass midtbanespilleren Rachid Ghezzal fra Monaco og midtstopperne Caglar Söyüncü fra Freiburg og Filip Benkovic fra Dinamo Zagreb, ser det hele litt lysere ut.

VM-helten blir en nøkkelspiller denne sesongen. (foto: leicester, twitter)

Styrker og svakheter

Forrige sesong scoret Leicester flere mål- og slapp inn færre enn i 2016/2017. Det må Puel være fornøyd med. Men de slapp til motstanderne litt vel ofte om en sammenlikner skudd mot eget mål med snittet. Det er da fint for dem de har en kapabel keeper på strek, i form av Kasper Schmeichel.

Klubben må lykkes denne sesongen for å kunne beholde dansken. (foto: leicester, twitter)

Les: Statistikk og analyse av Leicester på Oddsen.nu

Sesongåpningen

Leicester møter Manchester United i sesongpremieren på Old Trafford. Deretter kommer nyopprykkede Wolverhampton neste lag ut (hjemme). August avsluttes i ligasammenheng med kamp borte mot Southampton.

United har ikke imponert i treningskamper totalt sett, mens Wolverhampton er et klasselag som mange mener vil gjøre sine saker meget bra.  Southampton er litt vanskelig å plassere etter forrige sesong, som etter en lang periode med utvikling og salg opplevde at det buttet brutalt på tampen.

Hvor ender Leicester?

Laget har solgt solide spillere som Kante, Drinkwater og Mahrez siden titelsesongen. De ser helt okey ut defensivt, mens det fremover er litt tynnere. Med de siste overgangene, har klubben en stall som er absolutt er bra nok for å overleve, men det er ikke noe automatikk i at de blir topp ti.

Avgjørende at Vardy får pasningene han trenger foran mål. (foto: leicester, twitter)

Vardy scoret 35.7% av målene til Leicester forrige sesong. Han er en av spillerne som og har dratt stor nytte av pasningsfoten til Mahrez. Kan han yte like bra denne sesongen? For Leicester blir dette et av suksesskritteriene – i tillegg til å holde Vardy skadefri.

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu