Det meste må klaffe for å kopiere bragden fra forrige sesong. (foto: newcastle, twitter)

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Newcastles muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget.

DETTE ER NEWCASTLE 2018/2019

Manageren

Rafeal Benitez holder koken i Newcastle. Tiendeplassen forrige sesong var en gedigen prestasjon med den troppen klubben hadde. Oppgaven blir ikke mindre nå for den spanske taktikeren.

Tidligere plasseringer i ligaen

Her er Newcastles utvikling de siste årene.  Litt usikkert hva vi kan forvente etter denne berg-og-dalbaneturen.

  • 2017/2018:  10. plass
  • 2016/2017:  ikke i Premier League
  • 2015/2016: 18. plass

Les: Statistikk og analyse av Newcastle på Oddsen.nu

Overganger denne sommeren

Klubbens eier har ikke støttet manageren sin nevneverdig i transfermarkedet. Fabin Scär har kommet fra La Coruna, Kenedy er tilbake på nytt låneopphold, Muta har kommet fra Mainz, Mitrovic har forlatt klubben, mens Salomon Rondon har kommet på ulån fra West Brom og
Federico Fernández har tatt turen fra Wales. Vi nekter å tro at Benitez jubler før sesongstart.

Blir spennende å se den spanske 20-åringen Fernandez. (foto: newcastle, twitter)

Styrker og svakheter

Newcastle er kjent som et godt hjemmelag. Fansen i Newcastle gir alt og spillerne responderer. Med Benitez på benken vil laget nok alltid anses som godt organisert og med fokus på defensivt arbeide.

Les: Statistikk og analyse av Newcastle på Oddsen.nu

Sesongåpningen

Tottenham er første motstander denne sesongen. Deretter skal NUFC til Wales for å spille mot nyopprykkede Cardiff, før Chelsea kommer på besøk. To antatte topp seks-lag i august er en tøff start.

NUFC slo Chelsea forrige sesong 3-0 på St James og tapte 0-2 for Spurs. Kampen mot Spurs var forøvrig sesongens første kamp også den. Tre poeng av seks mulige hjemme mot topp seks-lag er uansett godkjent, og de vil være lykkelige i Newcastle om noe tilsvarende skulle skje igjen.

Kampen mot Cardiff blir fort en taktisk affære. Fire poeng på de første tre kampene virker ikke overoptimistisk. Med litt hell kan de kanskje klare seks.

Hvor ender Newcastle?

Benitez er en topp coach og han viste det forrige sesong. Han fikk svært lite støtte i transfervinduet da, og det har ikke vært noe bedre denne gang. Han kommer til å trenge alle sine tricks for å holde dette laget unna nedrykkskampen. Skulle han klare topp ti igjen denne sesongen vil dette være en gedigen prestasjon.

Mye står og faller på denne mannens evner som strateg. (foto: benitez, twitter)

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu