Det er bare Cristiano Ronaldo som har vunnet Ballon d’Or med større margin enn det Karin Benzema og det er vel fortjent. – Den franske spissen har hatt en utrolig reise hvor det definitivt har vært en god del skjær i sjøen.

Kongen klubb hentet Karin Benzema fra Lyon tilbake i 2009. – Den franske klubben må ha hatt en krystallkule som kunne forutse fremtiden, for nå har får de en ny gigantutbetaling. Real Madrid betalte 35 millioner euro, som den gangen var fransk rekord. – Totalt med diverse prestasjonsrelaterte mål var den avtalen på 41 millioner euro, en del av det kommer til utbetaling først nå 13 år senere.

Les: Antonio Conte unnviker samtaler som kan gi 200 millioner i året

ifølge L’Equipe, betaler Real Lyon ytterligere 1 million euro etter at han tok sin første Ballon d’Or noensinne på mandag.

Benzema måtte bli 34 år før han hentet hjem den gjeve prisen.

Les: Frister Edwin van der Sar tilbake til Old Trafford

Lyons president Jean-Michel Aulas var alltid sikker på at Benzema ville vinne og følge i fotsporene til Zinedine Zidane og Michel Platini.

«Det er en stor kilde til stolthet og følelser, fordi Karim er et barn fra OL,» reflekterte Aulas over hva seieren betyr for klubben hans.

«Han er et barn som vi har sett vokse opp og som vi har sett blomstre. Vi har sett ham lykkes med nesten alt han har foretatt seg. Og for oss, som ikke bare ansatte ham, men også signerte sine første kontrakter med oss, vi er stolte.

«Det er en kilde til stolthet med et budskap, det om eksemplaritet, fordi det å ha en unggutt som Karim som bare spiller for to klubber i hele karrieren.»

Lyon-fansen feiret Benzemas triumf ved å gå vill i gatene, mens Zidane ikke kunne slutte å smile etter å ha overlevert prisen til sin tidligere spiller.

Benzema ble den 26. mannen som vant Ballon d’Or siden starten i 1956, og førte Real Madrid til en La Liga og Champions League-dobbel ved å score 44 mål på 46 kamper.

Les: Tilbyr kontrakt til Kroos!

Hans forrige beste Ballon d’Or-rangering var da han endte på fjerdeplass i fjor, og han var den overveldende favoritten denne gangen etter en rekke store prestasjoner.