Potter. (foto: chelsea, twitter)

I sommer kan det som har blitt vurdert som en av verdens beste midtbanespillere spasere ut som free agent. N’Golo Kanté har vært en av suksessfaktorene på Stamford Bridge, som har gitt en strøm av de største trofeene til premierskapet, men denne uken kom beskjeden om at det venter en ny lengre periode med operasjon og rehabilitering. Så hva skjer?

Conte, Sarri, Lampard og Thomas Tuchel har alle gitt den franske verdensmesteren ansvaret for å vinne midtbanen for Chelsea, Kantés betydning i den blå drakta kan avsluttes med Graham Potter.

LES: Karim Benzemas 13-årige kontraktsklausul har ført til ny Real Madrid betaling

For den nye Chelsea-manageren har ikke opplevd Kanté som noe annet enn en udisponibel spiller. Med operasjon i låret fortsetter franskmannen de neste fire månedene å være lønnstageren som ikke kan levere for Potter. Det har vært mye prat om de pågående kontraktsforhandlingene mellom Chelsea og spilleren, nå gir Potter like godt status på situasjonen.

-Det viktigste for klubben og meg er at vi hjelper ham med å komme tilbake. Det er vårt fokus. Han har en lang vei foran seg, så vi skal sikre at han får den rette behandlingen, begynner Potter til klubbens hjemmeside.

Høres fornuftig ut, men Kanté får samtidig beskjed om at lang og tro tjeneste siden 2016 ikke gir noen fordeler hos Potter.

-Vi skal hjelpe ham med å komme sterkt tilbake, og når han er tilbake på banen, kan vi tenke på den slags (forlengelse), avslutter Chelsea-manageren.

Kan vi tenke på den slags.

LES OGSÅ: Antonio Conte unnviker samtaler som kan gi 200 millioner i året

Fire måneder med rehablitiering. Da nærmer vi oss mars og kun kort tid før kontraktsutløp. Gir ikke akkurat Kanté arbeidsro fremover mot kontraktsutløp i sommer, men det er sikkert meningen…