Vålerenga er alltid en vanskelig nøtt å knekke på Jordal Amfi.

Årets GET-liga sesong har vært en gigantisk nedtur for Stavanger Oilers. Siddisene har dominert norsk hockey fullstendig de siste årene, men i år ligger laget på sjetteplass når sølvguttene synger julen inn.

Oilers fall er selvsagt sammensatt, men det ble ikke gjort et godt nok arbeid på spillerfronten denne sommeren. Dette førte blant annet til at Harrison Reed og Tony Romano ble sparket ut av klubben i oktober, uten at dette har forbedret resultatene noe særlig.

Stavanger har opplevd både olje- og hockeykrise den siste tiden.

«Casas» (CC BY 2.0) by Angel T.

Storhamar er tilbake

Alle som interesserer seg for norsk ishockey husker sikkert tiden hvor Storhamar og Vålerenga til stadighet knivet om den norske hockeytronen. Denne sesongen kan vi konstatere at Storhamar er tilbake i toppen, og oddsen er nå rekordlav på at Hamar-laget tar et nytt seriemesterskap. Du får allikevel bra odds på dem i enkeltkamper, og i romjulen ga en seier borte mot erkerivalen Lillehammer en odds på 2,40. Avstanden ned til Sparta er på 11 poeng, og Storhamar blir selvsagt også store favoritter hos bookmakerne til å vinne sluttspillet. Det store spørsmålet er om Oilers får stablet på beina et ordentlig lag til disse kampene, eller kanskje dukker det opp en outsider?

Sluttspillet gir prestisje

Det er nemlig seier i sluttspillet som gir mest prestisje i norsk hockey og etter seks strake NM-titler for Oilers ser det ut som vi går mot et tronskifte denne sesongen. Storhamar har ikke gått til topps siden 2008, og de fleste på Hamar synes helt sikkert at ti år er mer enn nok ventetid. Hamar-området er spekket med hockeykultur, og kanskje er det bra for den norske serien at kongepokalen havner på Østlandet igjen.

De sterkeste utfordrerne

Slik GET-ligaen har framstått denne sesongen virker det som trekløveret Sparta, Lillehammer og Frisk Asker har mest å fare med mot Storhamar i sluttspillet. En finale mellom Lillehammer og Storhamar kommer garantert til å bli en publikumsmagnet rundt Mjøsas bredder og laget fra OL-byen har selvsagt alt å vinne i en slik kamp. Det spesielle med det norske sluttspillet er at de beste lagene får anledning til å velge motstander i kvartfinalen. Som seriemester kommer Storhamar til å få førstevalget, noe som med all sannsynlighet blir Manglerud, Lørenskog eller Stjernen. Midt på tabellen lurer allikevel to storklubber som fort kan bli farlige hvis alle brikkene faller på plass.

Ikke glem Vålerenga og Oilers

Vi snakker naturligvis om Vålerenga og Stavanger Oilers, som begge har et langt større potensial enn det de har vist til nå i sesongen. Oslo-laget har gjennomført flere svake sesonger, men de har absolutt kapasitet til å slå Storhamar over syv kamper hvis alle marginene er på Jordal-lagets side. 13 seire og 12 tap i den første sesonghalvdelen tyder på at stabiliteten er et aldri så lite problem, og det blir spennende å se om Storhamar velger den gamle erkerivalen i en eventuell semifinale.

Vålerenga er alltid en vanskelig nøtt å knekke på Jordal Amfi.

 

«Vålerenga – Sparta 078» (CC BY-SA 2.0) by Tuzemsky

Vi føler oss ganske sikre på at dette valget ikke faller på Oilers, som helt sikkert har fått flere brikker på plass når sluttspillet starter. Det virker allikevel å være så mye rusk i maskineriet i oljebyen denne sesongen at laget kan slite med å gå videre fra kvartfinalen. Oilers tabellplassering er nemlig så svak at klubben ikke får anledning til å velge motstander, noe som betyr at det kan bli takk og farvel allerede i den første utslagskampen til den seksdobbelte mesteren fra Stavanger.