Mourinho har garantert et par ess opp i ermet

Begge Manchester-klubbene har vist muskler i sesongåpningen av Premier League, og det er tydelig at de mener alvor i gullkampen. Helt identisk poengsum og målforskjell etter fem kamper tyder på at vi får en meget jevn tittelkamp denne sesongen, og det spørs om noen av de andre gullkandidatene klarer å holde følge med dette tempoet.

Det skal allikevel nevnes at City kom enda raskere ut av starblokkene forrige sesong, og vi føler oss derfor ganske sikre på at Pep Guardiola ikke tar noe på forskudd. De store investeringene og spillerne som er hentet inn betyr allikevel at det er få som tror at laget blir hektet av i gullkampen. I den røde delen av Manchester har José Mourinho fått skikk på det offensive spillet, og det har nesten blitt en vane at United scorer fire mål i hver kamp.

Guardiola har fått sving på City.

«duke-0525» (CC BY 2.0) by Thomas Rodenbücher

Interessante veddemål

Det imponerende spillet gjør at begge klubbene er kandidater til å vinne mange kamper med flere mål, noe som innen betting kalles for «europeisk handicap». Grovt forklart betyr dette at outsideren i kampen gis et forsprang på ett eller flere mål, sånn at oddsen på favorittseier blir langt høyere. Manchester United-seier hjemme mot Bournemouth gir tradisjonelt en veldig lav odds, men hvis utgangspunktet er at United ligger under 0–2 fra start, kan du raskt vinne høyere premier. Skal vi overføre et slikt scenario til Premier League, står United med 3–1–1 på de fem første seriekampene, mens City har 2–1–2. Dette gir selvsagt større utbetalinger hvis tipset går inn, noe som fører til at du får en bedre bettingopplevelse. Husk også at det er mulig å justere tipsene underveis ved å bruke live-betting. Det kan ofte lønne seg å ha litt is i magen for å se om en stor favoritt havner tidlig under i en kamp. Oddsen på at favoritten klarer å snu kampen er selvsagt langt høyere når laget har havnet under enn hvis du spiller på en ren favorittseier før kampen begynner.

Det roer seg nok ned

Ingen trær vokser inn i himmelen, og man skal derfor ikke se bort fra at begge de to storhetene kan støte på problemer senere i sesongen. Dette gjelder særlig når vinteren siger inn og gradestokken nærmer seg null. Da har vi flere ganger sett at kampene jevner seg ut, og forhåpentligvis kommer verken City eller United til å bade seg gjennom sesongen. Begge lagene er også opptatt med Mesterligaen, og særlig Manchester Citys rike eiere har store ambisjoner i denne turneringen. Man kan derfor se for seg langt jevnere Premier League-oppgjør i de kommende månedene, og særlig José Mourinho er velkjent for å hale i land ettmålsseiere når laget hans har en dårlig dag.

Mourinho har garantert et par ess opp i ermet

Mourinho har garantert et par ess opp i ermet.

«José Mourinho» (CC BY 2.0) by Ronnie Macdonald

Kan andre utfordre?

Av det vi har sett så langt virker det bare som det er den regjerende mesteren Chelsea som kan blande seg inn i tittelkampen. Arsenal har en for tynn stall og umotiverte spillere, Liverpool for dårlig forsvar og Tottenham står uten en fast hjemmebane denne sesongen. Det har vært en del uro rundt Chelsea i det siste, og laget må vokte seg vel for at Manchester-klubbene ikke åpner opp en for stor luke før det hektiske juleprogrammet setter inn. Chelsea kommer sannsynligvis til å hente inn forsterkninger til angrepet i det neste overgangsvinduet, men da kan avstanden allerede være for stor hvis City og United fortsetter i den samme stimen.