Valgte fra 2020 utleie hos Zlatan og gjengen

Vi har nettopp skrevet om Liverpool-spilleren Fabio Carvalho som nektet å spille for det portugisiske U21-landslaget denne uken. Det lures på om 20-åringen har bestemt seg for å utnytte sine to ulike pass til å tilby sine tjenester til det engelske U21-landslaget. For Brahim Diaz kan det dobbelte statsborgerskapet gi VM-billett en uke før mesterskapet sparkes i gang, men det har en pris.

23-åringen Diaz er siden 2020 blitt leid ut fra Real Madrid til AC Milan (ble seriemester med Zlatan og gjengen forrige sesong). Denne sesongen har det blitt 17 kamper, med 3 scoringer scoringer og én assist på den offensive midtbanespilleren. Nå går den spanske U-landslagsspilleren (har også 1 kamp hos Luis Enrique) mot en VM-pause hvor han skulle følge sine landsmenn fra sofaen.

LES: The Mirror: Manchester United snur mot Mbappé

Men ifølge Marca får den tidligere Manchester City-spilleren et tilbud som kan endre planen drastisk. Det spanske mediet hevder det marokkonske landslaget vil gi Diaz tilbudet om VM-billett etter at Marseille-spiller Amine Harit dro på seg en lei korsbåndskade.

Marokko har vært på Diaz allerede før VM 2018 med samme tilbud, men spanjolen valgte å forbli spansk. Ifølge Marca har 23-åringen ikke gitt opp å spille seg inn på det spanske landslaget han fikk debut for i august 2021 (med scoring mot Litauen).

Så da blir valget enten kortsiktig gevinst og VM-billett, eller satse på å spille seg til plass på et av verdens beste landslag til neste mesterskap.

LES OGSÅ: Tidl. Arsenal-stjerne vil tilbake til klubben

Marokko er i VM-gruppe med Kroatia, Belgia og Canada. Første kamp er mot Real-kollega Luka Modric, 23. november. Hva blir det til, Diaz?