Ole. (foto: united, twitter)

Slapp av, dette er ikke nok en artikkel om at Ole Gunnar Solskjær hadde ledet Manchester United til topps hvis, dersom, at han hadde fått én sesong til. Dette handler om hva Solskjær fikk kastet i fanget 31. august 2021, knappe tre måneder før han fikk sparken, 21. november.

Etter at Ole var sendt på porten av United-ledelsen, startet en opphetet diskusjon i media og på sosiale medier om hva som satte bremsen på den oppadgående kurven Man United hadde fått under Solskjær. 2020/21-sesongen viste at klubben var noen straffescoringer fra å heve Europaligatrofeet, i Premier League ledet Solskjær klubben til 2. plass med 74 poeng, opp fra 3. plass med 66 poeng sesongen før.

LES: I gledesrusen glemmer vi at Premier League-kongen ikke spiller for City

Til 2021/22-sesongen hadde Solskjær fått på plass Jadon Sancho og Rafael Varane. To spillere som skulle gi Man United det ekstra løftet for kunne gå hele veien til topps i konkurransene de deltok i.

Så kom breaking news i slutten av august, bekreftelsen kom siste dag i måneden: Cristiano Ronaldo har signert for Man United! Etter at Cavani ga fra seg nr. 7 til Sir Alex sin tidligere gullgutt, tok det bare 24 timer før draktsalget av Uniteds nr. 7 smadret salgsrekorden til PSG da Messi signerte i 2021.

Markedsavdelingen hos United jublet, eierne jublet, supporterne jublet og Sir Alex var et eneste stort glis. Cristiano Ronaldo ble «reddet» fra signatur med byrival City, nå sto Solskjær igjen med jobben som krevde at han endret mye av planene og jobben han hadde gjort med angrepet gjennom preseason. I løpet av noen få uker hadde Solskjær fått et av verdens mest kravstore fotball egoer i fanget. Under tre måneder senere hadde Solskjær fått sparken.

Vi har latt Ronaldos påvirkning på jobben til Solskjær disse månedene ligge, men når vi hører Erik ten Hag legge ut om samme spiller, som hadde en tilsvarende oppkjøring inn i denne sesongen som i forrige, blir det tydeligere at arbeidssituasjonen til Solskjær ble ekstremt krevende da Ronaldo signerte.

LES: Football-Insider: Manchester Uniteds signering av Eriksen kom definitivt ikke billig

Ronaldo har siden mai vært sterkt linket til en exit fra Old Trafford, der agent Jorge Mendes er observert i skyttelraffikk mellom potensielle nye klubber for klienten. Av personlige årsaker var Ronaldo heller ikke en del av troppen som ble guidet gjennom preaseson av Erik ten Hag. Etter seks Premier League-kamper står verdens største fotballikon med smuler av spilletid under den nye United-manageren.

Erik ten Hag forklarer situasjonen med Ronaldo.

– Jeg vil være vennen hans. Noen ganger vil jeg være læreren hans. Det kommer an på situasjonen, begynner ten Hag ifølge The Telegraph.

Så kommer en beskrivelse fra nederlenderen som indirekte forklarer situasjonen Ole Gunnar Solskjær ble kastet inn i, tre måneder før han fikk sparken.

– Som vi alle vet, så hadde han (Ronaldo) ikke preseason, og du kan ikke gå glipp av preseason. Spesielt slik vi spiller.., fortsetter Ten Hag.

Du kan ikke gå glipp av preseason.

– Det avhenger av -og krever samarbeid, og det krever visse posisjoneringer – med og uten ball. Og det andre er kondisjon, sier United-manageren.

Det krever samarbeid, posisjoneringer og kondisjon.

LES OGSÅ: Tidligere Bodø/Glimt-spiller blir lagkompis med regjerende Champions League-mester

Da Ronaldo gikk ut på kamparenaen for Solskjær, manglet portugiseren også dette. For Ten Hag er det umulig å bruke Ronaldo i startelleveren med dette utgangspunktet, med dette utgangspunktet var det nesten umulig for Solskjær å ikke bruke superikonet i startelleveren.

Erik ten Hag akter ikke å gå i samme felle som Solskjær.