Var et positivt midtpunkt i Dortmund-troppen - helt til omgivelsene gikk helt av hengslene.(foto: dortmund, twitter)

Det er ingen tvil om at Haaland har vært en gigantisk suksess for Borussia Dortmund. Problemet for den nye sportsdirektør Sebastian Kehl og gjengen, var at det til slutt dreide seg kun om denne ene spilleren.

Haaland var elsket av Dortmund-supporterne, takket være nordmannen fikk de sortgule massene nok å juble over. 86 ganger på 89 kamper kunne supporterne hylle sin unge målscorer. Dortmund-ledelsen la ikke skjul på at de gikk langt for å overtale Haaland om å bli i klubben, først ut på våren ble det klart at Manchester City hadde servert Haaland den beste pakken.

LES: Icardi på plass – nå kjøres forhandlinger med United-legenden Juan Mata

Sportsdirektøren har fått med seg den ekstreme suksessen 22-åring opplever i City-drakt, men er lettet over at overgangen endelig ble gjennomført da Haaland var tapt for Dortmund.

-Vi nøt virkelig å ha Erling, og vi nøt suksessen han hadde hos oss, men på slutten ble alt fokuset på ham en byrde i garderoben, klubben og miljøet rundt klubben, begynner sportsdirektør Kehl til Sport Bild.

-Alt fokus utenfra var på Haaland, så derfor var overgangens timing helt riktig for begge parter, sier Kehl. Sportsdirektøren har fått med seg Haalands ekstreme suksess hos City, men kan glede seg over at klubben har god fart i Bundesliga, poenget foran erkerival Bayern München, og at første Champions League-hindring i FC København ble passer med 3-0 seier.

LES: Loris Karius hastehentes til Premier League!

Nå dreier det seg om lagmaskinen Dortmund – helt til Jude Bellingham presser på for en exit og media går av hengslene for å følge prosessen fra minutt-til-minutt.