Chelsea har hatt en dårlig start på sesongen og tapet i første runde av Champions League gjorde at Thomas Tuchel fikk sparken av klubbens nye eier Todd Boehly.

Men Tuchels oppsigelse handlet om langt mer enn bare prestasjoner på banen.

SISTE: Chelsea enig med ny manager!

Forholdet mellom den tidligere Paris Saint-Germain-sjefen og Boehly var ikke det beste, med Cristiano Ronaldo i sentrum av uenighetene.

Boehly ville gjerne signere Manchester United-spissen denne sommeren, men Tuchel var sterkt imot ideen og ville heller hente Pierre-Emerick Aubameyang i stedet, som debuterte i Champions League-nederlaget mot Zagreb.

Den tyske manageren holdt angivelig ikke tilbake i sin vurdering av hvordan Ronaldo ville påvirke Chelseas garderoben.

Ifølge den respekterte journalisten Christian Falk sa Tuchel til Boehly: «Han vil ødelegge stemningen i garderoben min.»

Tuchel var imot ideen om å signere Ronaldo helt fra begynnelsen.

NÅ: Klopp blant favorittene til å få sparken

Tuchel ville skape en flytende treer i front som Jurgen Klopp har fått til i Liverpool, så han var derfor mot et kjøp av Ronaldo – til tross for at Boehly var veldig ivrig på grunn av den portugisiske superstjernens «globale salgbarhet» .

Boehly lot Tuchel ha det siste ordet i alle signeringene som ble gjort i løpet av sommeren, noe som virker litt rart siden tyskeren nå er ferdig i klubben. Og som tilsier som at sparkingen av Tuchel ikke var planlagt eller særlig godt gjennomtenkt.