Thomas Tuchel

Tuchel innrømmer at han er knust etter å ha blitt sparket som Chelsea-trener i en emosjonell uttalelse

Thomas Tuchel har snakket ut om sin sparking fra Chelsea for første gang, og avslører at klubben alltid vil ha en «spesiell plass i hjertet hans».

SISTE: Liverpool forbereder byttedeal med klubblegende

Tuchel har gitt ut en offisiell uttalelse på Twitter etter at han ble sparket av Chelsea tidligere denne uken.

«Dette er en av de vanskeligste uttalelsene jeg noen gang har måttet skrive – og det er en som jeg håpet jeg ikke ville trenge å gjøre på mange år. Jeg er knust over at tiden min i Chelsea er over,» skrev han.

«Dette er en klubb hvor jeg følte meg hjemme, både profesjonelt og personlig. Tusen takk til alle ansatte, spillere og supportere for at jeg følte meg veldig velkommen fra starten.»

SISTE: Kan bli tvunget til å spille bortekamp

«Stolten og gleden jeg følte over å hjelpe laget til å vinne Champions League og klubb-VM vil være med meg for alltid. Jeg er beæret over å ha vært en del av denne klubbens historie, og minnene fra de siste 19 månedene vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt.»

Chelsea kvittet seg med Tuchel etter en svak start på sesongen. Da han ble sparket, hadde de 10 poeng på seks Premier League-kamper, og hans siste kamp var et skuffende Champions League-tap mot Dinamo Zagreb.

Tuchel har blitt erstattet av tidligere Brighton-manager Graham Potter. Klubben betalte £22 millioner for tjenestene hans, og han har skrevet en femårskontrakt.

Tuchel er tilbake på markedet og vil nok sannsynligvis være tilbake i ny jobb så raskt han måtte ønske.