Siste endring ikke gjort for sesongen. (foto: barca, twitter)

Total makeover-prosjektet til klubbpresident Joan Laporta er ikke over. Det har vært en jevn strøm med stjerner på vei inn porten på Camp Nou og en tilsvarende jevn strøm i andre retningen. I januar legges ytterligere fire Barca-stjerner ut for salg.

Barcelona har lettet lønnsbudsjettet med exit på Dani Alves, Pierre-Emerick Aubameyang, Miralem Pjanic, Coutinho, Martin Braithwaite og Adama Traore. Likevel er det en prekær økonomisk situasjon fortsatt status hos La Liga-giganten. Ifølge Sport er fire spillere satt på exit-lista i januar.

LES: The Athletic: Det var én internkamp Erik ten Hag ikke vant

Barca brukte ville 157 millioner euro på nye spillere i sommer og må få sårt tiltrengte salgsinntekter allerede i vinter.

Ifølge det spanske mediet gir Barca seg ikke med å selge Frenkie de Jong, og gjør et nytt forsøk i januar. Både Chelsea og Manchester United var på i sommer, men nederlenderen nektet å forlate Camp Nou. Interessen fra Manchester United har ikke kjølnet, dette er opp mot 100 millioner euro i salgsinntekter Barcelona ikke har tenkt å la gå fra seg.

Barca er også interessert i å kutte Jordi Alba løs. 33-åringen har vært en gigant for klubben, men med både Alejandro Balde og nå Marcos Alonso foran i spilletidskøen på venstre backplass, er Alba overflødig. Ifølge Sport forsøkte Barca å sende ham til Inter Milan i løpet av de siste dagene av overgangsmarkedet uten å lykkes.

Så er det selvfølgelig Memphis Depay. Det så lenge ut til at den nederlandske løven var på vei til Juventus, men forhandlingene kom ikke i mål. Med kontraktsutløp neste sommer, kommer Barca trolig til å forhandle seg frem til at Depay går på free transfer i januar og tar med seg lønnskravet til en annen klubb.

Den siste er som Alba, en av lønnsvinnerne i Barcelona-troppen. Gerard Pique fikk allerede i mai beskjed av manager og kompis Xavi at han burde søke seg til en annen klubb for å få spilletid. Med 134 minutter på kamparenaen snart midtveis i september, er det klart at Piques situasjon ikke vil endre seg. Selv om Pique er en spillende Barca-legende som er viktig for troppen, har tydeligvis ikke Barcelona råd til å kunne prioritere spillerens betydning foran klubbens finansielle nød.

LES: The Times: Chelsea-eier rett i møte med nøkkelperson hos PSG

Frenkie de Jong, Jordi Alba, Memphis Depay og Gerard Pique. Ikke ofte samme klubb sender ut så mange spillere av denne kaliberen i vinterens overgangsvindu.

.

.