Vet at ikonstatusen hos Barca ikke beskytter mot flere sportslige og økonomiske nedturer. (foto: barcelona, twitter)

Vi håper virkelig at Xavi får tilliten videre, selv etter forliset i Champions League-stormen, men blir heller ikke overrasket hvis Barcelona-ledelsen må «vise handlekraft» overfor markedet og sponsorene hvis klubben også tryner i Europaligaen eller hjemlig liga. Nå har noen hos Barcelona pekt ut en potensiell Xavi-erstatter, selv om timingen for dette er helt urealistisk.

Mikel Arteta har kommet ut av skyggen til Pep Guardiola som den evige assistenttrener, det er sikkert. Like sikkert er det at Arsenal-manageren er på, eller på vei inn på blokka hos flere giganter etter det han har fått til med ungdomsgjengen hos Arsenal. Vi blir derfor ikke overrasket at at katalansk media melder Arsenal-manageren har en spesielt høy stjerne på Camp Nou og er nevnt som potensiell Barcelona-manager etter Xavi.

LES: Goal: Arsenal klar for møte med spilleren som skal utfordre Saka

Arteta spilte selv for Barcelona fra 1997 til 2002. Som assistent i tre år hos Manchester City for Barcelonas mest suksessrike trener, Pep Guardiola, har Arteta fortsatt med å gå «den beste skolen». Når suksessen nå følger hos Arsenal denne sesongen, kommer det fra grundig og strategisk oppbygging siden 2019 av tropp og spillestil.

Det katalanske mediet Sport skriver entusiastisk om linken mellom Barcelona og Arteta.

-Barcelona liker ikke bare fotballen til Arteta, men også hvordan han styrer garderoben. Han nølte ikke med den tidligere stjernen Aubameyang før han sparket ham ut av klubben. På toppen av dette har han et nært forhold til Mateu Alemany og Jordi Cruyff (Barca-direktører), skriver Sport.

LES OGSÅ: Luis Suarez avslutter selvfølgelig med to finale-scoringer

Arteta forlenget med Arsenal i mai til 2025, ingenting tyder på at spanjolen akter å hoppe av underveis. Likevel, når tiden er inne, er det alt annet enn urealistisk at Arteta ikke returner til Camp Nou som boss.