Klubbens store sønn. (foto: nacional, twitter)

Ingen bør avskrive Luis Suarez. Selv om det for 35-åringen overraskende ikke kom tilbud om forlengelse fra Atletico i sommer og ferden fortsatte utenfor Europa, har runden hos ungdomsklubben Nacional vært en solid suksess. Inn mot VM-sluttspillet tar Suarez med seg vissheten om at han er mester i Uruguay med to scoringer i finalen og fortsatt on fire.

Ekstra spesielt blir det at motstanderen i finalen var Montevideo-klubben Liverpool…

LES: Sky Sports: Liverpool kupper signeringen til Bayern München!

Etter 4-1 seieren mot Liverpool ble det anledning for Suarez å takke supporterne – og gi dem beskjeden de håpet de ville unngå.

Suarez står med 8 scoringer på 16 kamper denne sesongen, og er selv ikke i tvil om at det var riktig avgjørelse for ham å returnere til Nacional som oppkjøring til VM.

-Jeg føler glede og stolthet av å ha tatt den rette avgjørelsen. Det skaper alltid tvil når du skal ta det rette steget, men å feire med folket mitt og familien er uvurdelig, begynner Suarez ifølge ESPN.

Så kom bekreftelsen på at Suarez igjen er på vei ut porten hos Nacional.

-I dag (natt til mandag) var den perfekte kvelden, perfekt… Folk satte pris på det, ikke bare supporterne til Nacional, men også fan av uruguayansk fotball som har hatt en spiller fra Europa med mentalitet om at han fortsatt er aktiv. Takk for kjærligheten siden jeg ankom og frem til jeg i dag forlater (klubben), sier en emosjonell Suarez.

Pila for Suarez peker nå rett mot MLS for ferdigforhandlet avtale. 445 scoringer på 715 kamper – and counting, som vi digger denne goalgetteren!