Måtte prøve. (foto: cantona, twitter)

«Chicharito» uttalte i sommer at han gjerne vil hjelpe gamleklubben, og tilbød seg å spille gratis. Flere tidligere United-stjerner stiller villig opp med råd, Jaap Stam har fortalt han kommer på minuttet hvis han kan gjøre noe for klubben i sitt hjerte. Eric Cantona nøyde seg ikke med å prate gjennom media, han gikk direkte til Sir Alex.

Det var i fjor da det var totalt kaos på Old Trafford, at King Cantona kom med et konkret forslag, der han selv (selvfølgelig) skulle ta en viktig rolle i klubben.

LES: Ny keeper på ønskelista til Ten Hag

-I fjor foreslå jeg for klubben at de skulle forandre måten de drev på. Ed Woodward er en stor markedsfører, men ikke så stor på fotball. United skulle ha en styreleder, og så en President of Marketing og så en President of Football, som er ansvarlig for alle sportslige avgjørelser., begynner Cantona til The Athletic.

Og ikke overraskende:

-Så jeg foreslo for dem at jeg skulle bli President of Football, fortsetter United-ikonet.

-Først hadde jeg møte med Sir Alex Ferguson for å fortelle ham det og vite hva han mente om det. Han mente det var en god idé og introduserte meg for Mr. Woodward. Jeg følte meg ansvarlig for å ikke hjelpe denne klubben til å gjøre det bedre. De ønsket det ikke, men jeg forsøkte, sier Cantona.

LES OGSÅ: «Alt for lav til å spille i Premier League»

-Jeg møtte ham (Woodward) noen ganger… De måtte ha noen for fotballen. Det skulle være noen fra klubben som kan fotball og klubben, men de ønsket meg ikke som president. Supporterne må vite at jeg dro til Manchester for å gi dem muligheten til å lykkes det neste tiåret, kommer det ubeskjedent fra franskmannen.

Cantona har talt. Det er liten tvil om at United trengte mer fotballkunnskap inn i ledelsen, men vi er ikke sikre på at Erik Ten Hag hadde satt like pris på å ha skuespiller Cantona løpende rundt i gangene og øse ut med sine råd…