Har fortsatt ikke nok sportslig suksess å friste med. (foto: united, twitter)

Det er på gang et tronskifte på streken hos Manchester United. David de Gea har stått fjelltstøtt i stormene de siste sesongene, til sommeren er det kontraktsutløp på spanjolen. Jan Oblak har vært sterkt linket til Premier League-giganten, nå løftes frem en ny kandidat.

Hvorfor prater så få om Dean Henderson? Den unge keeperen ble hentet tilbake til Old Trafford i 2020 som en av ligaens beste keepere på utleie til Sheffield United. Kronprinsen skulle ta over for de Gea, han ble selv fortalt at det kunne skje rimelig raskt. To sesonger senere er Henderson på utleie hos Nottingham Forest. På vei ut porten til Old Trafford uttalte 25-åringen seg såpass krast om Man United-ledelsen at han kan ha brent broen tilbake.

LES: Manchester City enig om avtale verdt 900 millioner!

Atletico Madrid-keeper Jan Oblak har vært sterkt linket til Old Trafford, den slovenske landslagkeeperen som bare slapp Erling Haaland til én gang i Nations League-kampen på lørdag. 29-åringen har fortsatt sin beste alder som keeper foran seg, til sommeren spaserer han ut som free agent.

Atletico Madrid har dermed siste mulighet i januar til å hente ut noen millioner euros på Oblak, Man United har vist de er betalingsvillighet som få andre klubber når de er presset. Likevel, Diego Simeone og Atletico vil aldri risikere å gi fra seg førstekeeperen halvveis i sesongen hvis de selv ikke har på plass en fullverdig erstatter.

Ifølge The Mirror har Emiliano Martinez blitt satt på blokka i Madrid. Aston Villa-keeperen har lidd med resten av klubben denne sesongen, vi blir ikke overrasket hvis den argentinske landslagsspilleren, som av Messi kalles for «en av de aller beste på kloden», er klar for å hoppe på en mulighet til å spille i øvre del av en liga med Champions League-billett.

LES: Legger frem analysen som viser Nagelsmann er rett trener for Bayern München

Jan Oblak står med imponerende 177 clean sheets på 360 kamper i Atletico-drakta, en type keeper Erik ten Hag virkelig trenger fra januar – og når David de Gea trolig i sommer spaserer ut fra Old Trafford etter endt tjeneste.

Så til neste United-kandidat. Ifølge den alltid tilstedeværende overgangsjournalisten Romano, er den engelske landslagskeeper Jordan Pickford en potensiell kandidat til å ta over jobben til de Gea. Selv om det fortsatt ikke er definitivt at de Gea ikke får/vil ha kontraktsforlengelse (United har opsjon på mer), går det mot exit. Romano hevder Pickford kan være en fullverdig langsiktig løsning for Man United.

Med Ten Hag-fotball hos United forutsetter det en keeper som er good with his feet og bidrar til mer press på motstanderne. Få andre keepere er bedre på å sette laget i angrep enn Pickford. Ifølge Metro har Pickford rykket opp som en av toppkandidatene hos Ten Hag.

Everton-ledelsen vet godt at Pickford med kontraktsutløp sommeren 2024 kan forsvinne. Englands førstekeeper har en markedsverdi på rundt 30 millioner pund, i løpet av de to neste overgangsvinduene mister trolig Frank Lampard en av klubbens viktigste spillere.

LES OGSÅ: Toni Kroos har snudd!

De Gea, Dean Henderson, Jan Oblak, Jordan Pickford. Det kommer til å bli to ekstremt viktige overgangsmarked for Ten Hag fremover. Er det noe en klubb som ønsker å bli tittelkandidat ikke kan bomme på, så er det nr. 1.