Monsterlønn er ikke lenger en selvfølge hos Man United. (foto: united, twitter)

22-åringen Erling Haaland har vokst opp med ulike fotballforbilder. Vi vet ikke om Cristiano Ronaldo var et av de største, men unge Erling kan ikke ha unngått å fått med seg CR7s vei mot superstjernehimmelen som toppscorer i alle klubber han spilte for og ligaer han deltok i. Etter en måned inn i 2022/23-sesongen er rollene byttet om, noe som gir Ronaldo to valg.

Ingen skal ta fra Cristiano Ronaldo posisjonen i fotballhistorien som en av de desidert største, men akkurat nå må det være vanvittig smertefullt for egoet til portugiseren å se en 22-åring ta plassen hans, en 22-åring som spiller for et landslag som ikke er å regne med når nærmet seg VM -og EM sluttspill.

LES: Zinckernagel sendt til ny klubb – to måneder etter signering

Ronaldo har vunnet alt i klubbdrakta og det meste i landslagsdrakta. Så kom overgangen til Man United forrige sommer. Fortsatt solide 18 scoringer på 30 Premier League-kamper, men uten titler. Etter noen kaotiske sommermåneder med nesten-exit’er fra Old Trafford, er CR7-drakta fortsatt rød, portugiseren står uten Champions League-billett og har knapt vært på banen i de første seks PL-kampene.

For Erik ten Hag en helt naturlig utvikling etter at 37-åringen ikke har vært del av preseason og er heller ikke er tilbake i beste form, for Ronaldo noe som hadde vært helt uhørt for ett år siden.

Der Ronaldo spiller, er Ronaldo den største stjerna.

Så har du denne jyplingen Haaland, som yppet hos Dortmund med sine Bundesliga -og Champions League-scoringer, men fremsto fortsatt som en jypling som ikke kunne true Ronaldos posisjon i fotballverdenen.

LES: Bild: Bayern München har planen klar for en Lewandowski-erstatter av verdensklasse

Så kom Haalands overgang til Manchester City. Nordmannen valgte en manager som tidlig uttalte at City må tilpasse seg Haalands styrker og ikke omvendt, samtidig som «vår mann» omga seg med noen av de desidert beste pasningsspillerne i verden. Guardiola har gitt Haaland rollen han er best i, De Bruyne, Foden og resten av City-gjengen har matet mer eller mindre ferdigscora baller til Haaland.

Resultat: 10 scoringer på 6 Premier League-kamper. Dette har Ronaldo vært vitne til fra Premier League-benken hos byrival Man United. 37-åringen har selv fått muligheten i 207 minutter, rikelig med tid for en CR7 til å score, men likevel uten noteringer i målprotokollen.

LES: Italiensk media: Liverpool endte opp med «feil» Juventus-spiller

Så var det tid for Ronaldos egen liga, Champions League. 140 scoring på portugiseren og all time top scorer i Mesternes Mester. På tirsdag gjorde Ronaldo seg klar til onsdagens Europaligakamp mot Real Sociedad, Erling Haaland hamret inn to scoringer for City mot Sevilla – i Champions League.

Erling Haaland har langt igjen før han kan begynne å sammenlignes med Ronaldo, men for en 37-åring som hele livet sitt har fått de største overskriftene, må 22-åringens suksess gjøre vondt.

Ronaldo har nå to valg. Enten akseptere at han er henvist til statistrollen i fotballsesongen 2022/23 av en norsk 22-åring, eller bruke «smerten av å se Haalands suksess» til mentalt og fysisk komme tilbake i Premier League, cuper, Europaligaen og VM, til å bli den ekstreme avslutteren verden har sett de to siste tiårene.

LES: Zinckernagel sendt til ny klubb – to måneder etter signering

Vi håper for United-supporterne og portugisere at det blir det siste.