Rolig nå. (foto: liverpool, twitter)

Liverpool-supporterne kjenner at situasjonen er ulik forrige sesong. Helt inn i siste del av maimåned var klubben med to cuptitler fortsatt aktuell for the Quadruple. Premier League-tittelen var fortsatt tilgjengelig, det samme i Champions League. Det endte med to titler. Seks Premier League-kamper inn i denne sesongen er samme klubb i trøbbel.

Forrige sesong trengte Pep Guardiola bare ett poeng for å nekte Jürgen Klopp PL-tittelen, nå ligger Manchester City allerede fem poeng foran Liverpool. I løpet av overgangsmarkedet har de to gigantene jobbet hardt for å sikre seg troppen som skal holde helt inn til titlene i en lang sesong, begge har hentet hver sin potensielle målgarantist.

Liverpool valgte Darwin Nunez, Manchester City vant kampen om Erling Haaland. Etter seks kamper er det liten tvil om at City har fått mest igjen på investeringen. For der Liverpool har hatt den uruguayanske landslagsspilleren på banen i tre Premier League-kamper (dro på seg et tullete rødt kort mot Crystal Palace) med 1 scoring, har City-spillerne matet Erling Haaland i seks kamper til vanvittige 10 mål.

Ny mulighet for Haaland: Manchester City – Tottenham, 10. september

Jürgen Klopp har i tillegg sine utfordringer med skader på midtbanen. Fra å si han tvilte på at Liverpool kom til å hente flere forsterkninger, har Liverpool-manageren gått til at de måtte gjøre noe før vinduet lukket. Samtidig var Klopp veldig opptatt av at de ikke hentet én spiller, men riktig spiller.

Da er det interessant at Liverpool endte opp med hastesignering av spiller fra klubben de ønsket, men ikke spilleren de planla å hente. Deadline Day sendte Juventus to spillere på utleie til Premier League. Arthur dro på seg den røde drakta på Anfield, mens Denis Zakaria tok flyet til London og Stamford Bridge.

Den defensive midtbanespilleren Zakaria ble hentet til Juventus så sent som i januar 2022 etter 125 kamper for Bundesliga-klubben Gladbach. Den sveitsiske landslagsspilleren signerte 4,5-årskontrakt, men fikk bare 15 kamper i Juve-drakta før han ble kalt inn til Premier League.

Ifølge Calciomercato var pågangen fra Premier League-klubber så stor at Juventus ikke kunne takke nei. For det var ikke bare Chelsea som var desperate på siste dag av overgangsvinduet og giret på for å hente Zakaria. Det italienske mediet hevder også Liverpool hadde blinket ut sveitseren som egnet forsterkning, men klarte ikke å matche den økonomiske avtalen Chelsea la på bordet til Juventus og Zakaria.

Dermed er Zakaria spilleklar for Thomas Tuchel. 25-åringen var ikke med i troppen da Chelsea slo West Ham 2-1, ny mulighet kommer:

Fulham – Chelsea, 10 september

Liverpool endte opp med den sentrale midtbanespiller Arthur, som gikk rett inn på benken i Merseyside-derbyet, men skal vi tro det italienske mediet bærer den brasilianske spilleren, som ble hentet til Serie A fra Barcelona i 2020, merkelappen én spiller.

Da får tiden vise seg om Arthur også kan spille seg inn som riktig spiller i Liverpool-troppen. Jürgen Klopp er avhengig av dette. Neste mulighet for Arthur blir: Liverpool – Wolverhampton, 10. september.