Spørs om ikke Lewandowski får viljen sin liikevel (foto: bayern, twitter)

Forrige sesong passerte Big Lew et av de største tyske fotballikonene i Bundesliga. Gerd «Der Bomber» Müllers utrolige rekord på 40 ligamål i samme sesong ble slått av Lewandowskis umulige 41 scoringer. På søndag var det nok en rekordholder som måtte vike for Bayern Münchens toppscorer da Erling Haaland og Dortmund igjen ble satt på plass i Der Klassiker.

Det var ingen tegn til skuffelse fra Lewandowskis side over å komme bak Lionel Messi i Ballon D´Or-kåringen. I Der Klassiker mot Borussia Dortmund gjorde Lewandowski det han gjør bedre enn noen andre (synes nå vi).

Les: Manchester United-legende Edwin van der Sar vil hente Dean Henderson

Den polske målmaskinen hamret inn to scoringer i 2-3 seieren. Erling Haaland dro til med 2-2 scoringen, som kunne ha reddet dagen for Dortmund, men når Lewandowski senere får sjansen fra straffemerket, da blir det mål.

Dette var Lewandowskis 26. scoring på 25 kamper mot hans tidligere arbeidsgiver, Dortmund, noe som også sendte Bayerns nr. 9 forbi Klaus Fischers rekord på 117 bortemål i Bundesliga. Lewandowski står nå med 118 scoringer i ligaen på motstandernes hjemmebane.

Erling Haaland blir hyllet som en av de råeste avslutterne i verden, men blir fortsatt stående i skyggen til Lewandowski. Seks ganger har de to møtt hverandre på banen, seks ganger har Lewandowski kunnet juble for seier.

Les på Engelske klubber: Kalvin Phillips sier nei takk til Manchester United

På onsdag er det Xavi og Barcelona som skal få bryne seg på Lewandowski og gjengen. Forrige sesong gikk Barcelona på en vanvittig 2-8 smell i Champions League med Messi i troppen, denne sesongen endte det med «bare» 0-3 tap i første CL-møte på Camp Nou – uten Ballon D´Or vinneren.

Xavi har lovet Barcelona-supporterne at de har spillerne og planen til å kunne slå Bayern München på onsdag, men da må de først og fremst lykkes med å stanse Lewandowski.

Nr. 9 er on fire, og bruker uka til å vise hvem som egentlig fortjener ballen av gull.

Les: Barcelona og Newcastle i kamp om spissen som hamrer inn mål