Vet at ikonstatusen hos Barca ikke beskytter mot flere sportslige og økonomiske nedturer. (foto: barcelona, twitter)

Du kjenner historien med Ousmane Dembélé, her er oppsummeringen av de fem siste årene: Hentet som superstjerne fra Dortmund i 2017, en av klubbens best betalte, urokråke og skadeutsatt, ønsket av Xavi, forlengelsesvegring i våres og exit fra Barcelona i juli som free agent, så signering med samme klubb noen uker senere. To måneder inn i sesongen er det full harmoni mellom spiller og klubb, men en klausul «lurer i skyggene».

Franskmannen har gjort det lettere for seg selv og Barcelona. Det siste halve året har vingen vært mer fysisk robust og mindre skadeutsatt – og har begynt å levere det han opprinnelig ble hentet for tilbake i 2017.

LES: West Ham henter tilbake klubblegende Mark Nobel

Storspill, 2 scoringer og 4 assists på 8 kamper. Dette er samme spiller som var på banen i 150 Barca-kamper for å levere 32 scoringer og 34 assists.

Hva som fikk Dembélé til først å la Barca-kontrakten løpe ut for så å signere ny kontrakt er ikke godt å vite. Fraværet av klubber som åpnet døra for 25-åringen og all usikkerheten han representerte etter skader og uro, kan være en forklaring. Ifølge L’ Equipe ligger det også en gedigen økonomisk gulrot for franskmannen hos Barca.

Den franske storavisen hevder det var et snedig opplegg rundt signeringen av kontrakten som løper til 2024. Dembélé fikk ingen sign-on bonus som er vanlig for free agents, men det ble bakt inn en utkjøpsklausul på 50 millioner euro som aktiveres neste sommer. Hvis en kjøpende klubb trykker på knappen, hevder L’ Equipe at Dembélé mottar halvparten av dette beløpet. Dermed slapp Barcelona unna et sign-on fee som ville skapt problemer for utgiftsbudsjettet La Liga så nøye overvåker, mens spilleren fikk økonomisk incentiv for å signere.

Etter å ha klappet seg selv på skulderen for den kreative løsningen, håper vi klubbpresident Joan Laporta er klar over at Dembélé trolig kommer til å gjøre alt for å finne ny klubb før neste sesong. Rundt 250 millioner kroner i «bonus» hvis han lykkes, er en sterk motivasjonsdriver for exit.

LES OGSÅ: Åpner opp for salg av Bellingham

Vi tipper Xavi ikke er videre happy med utsikten til å miste Dembélé allerede neste sommer, spilleren han selv har kjempet et halvt år for å beholde i troppen.