Bellingham. (foto: dortmund, twitter)

Borussia Dortmund vil alt annet enn slippe sitt ekstreme engelske midtbanetalent, men har skjønt etter Jadon Sancho og Erling Haaland-exiten at når Premier League gigantene og spilleren har bestemt seg, da har Bundesliga-klubben bare én ting å gjøre: Drøye det lengst mulig og skvise mest mulig ut av salget.

I sommer innrømmet sportsdirektøren Sebastian Kehl at de siste månedene med kampen om å beholde Erling Haaland, der det var et ekstremt fokus på den norske spilleren, gikk utover atmosfæren i Dortmund-garderoben og i hele klubbapparatet. Dette skal unngås med Jude Bellingham.

Nations League: Italia – England, 23. september

Han er fortsatt tenåring, har 100 kamper bak seg i Dortmund-drakta og 15 for det engelske landslaget. Når Dortmund stiller til kamp i hjemlig liga eller Champions League, er det ingen diskusjon om Bellingham skal med i startelleveren. 19-åringen er med å dominere midtbanen uavhengig av motstandere, denne sesongen har Dortmund startet sterkt med tre poengs forsprang på erkerival Bayern München. I Champions League ble det overbevisende 3-0 seier mot FC København og et knepent 2-1 tap mot «deres» Haaland og Manchester City.

Bellingham er spilleren de største klubbene trakter etter, men i England er linken til Liverpool og Jürgen Klopp så sterk, at det i sommer har virket som det hele er bestemt fra 19-åringens side.

Nations League: Slovenia – Norge, 24. september

Det er likevel forventet at de største klubbene gjør fremstøt som ved Haaland-exiten fra Dortmund. Manchester United med eks-manager Ole Gunnar Solskjær på plass inviterte Bellingham og familie til treningsfeltet sommeren 2020 for å overtale til United-overgang, og er ifølge Sky Sports forventet å gjøre et nytt fremstøt, ifølge The Athletic er også Manchester City, Real Madrid, og Chelsea sterkt interesserte i å kapre den engelske landslagsspilleren.

Bellingham har kontrakt med Dortmund til 2025, men har stø kurs mot en exit neste sommer. Ifølge The Athletic har Dortmund signalisert kravet for å slippe nøkkelspilleren sin etter sesongslutt. Bundesliga-klubben betalte 25 millioner euro til Birmingham i 2020, nå krever de 150 millioner euro for midtbanespilleren – minimum.

Liverpool viste med Darwin Nunez at de er villig til å strekke strikken til over milliarden, Manchester United viste det med Antony, Manchester City gjorde det samme med Jack Grealish, Chelsea bladde opp rundt milliarden for Lukaku som ble plassert på benken, Real Madrid var villig til å betale det samme for halvskadede Eden Hazard.

Dette er garantert ingen plankekjøring for Jürgen Klopp og Liverpool. Selv om de kan være delvis enig med Bellingham om Destination Anfield, skal det ryddes plass for en investering på minst 150 millioner euro. Med de andre pengesterke klubbene interesserte i signaturen til Bellingham, har Dortmund ingen grunn til å være åpen for pruting fra Liverpool.

Racet er godt i gang.