Garang Kuol

Barcelona var sikker på de hadde en overgang for det det australske angrepstalentet Garang Kuol i boks da Newcastle dukket opp med et ukjent, med et fristende beløp både for klubben Central Coast Mariners og 18 åringen selv.

Rapportene fra de som har sett Kuol i aksjon kan fortelle han er nesten umenneskelig raskt og gjør ting med ball som rett og slett er umulig. – Hvis Garang Kuol holder seg skadefri blir han «det neste store i Premier League».

Newcastle meldte for noen minutter siden at en kontrakt er på plass og at en overgang gjennomføres når overgangsvinduet åpner igjen. Manager Eddie Howe har ikke lykkes med å veksle inn milliardinvesteringer i sommer med resultater på banen. – Det trengs ytterligere kraft, spesielt fremover selv om laget ser veldig sterkt ut på papiret.

Les: Napoli helt Hirving Lozano har toppklubber i Premier League og Bundesliga bankende på døra

Newcastle bekrefter at angrepstalentet har blitt jaget av flere klubber, og derfor er den engelske sportsdirektøren Dan Ashworth glad for at avtalen har falt på plass.

– Garang er et virkelig lovende talent og vi er glade for at han har bestemt seg for å fortsette utviklingen sin her i Newcastle.

Garang Kuol har spilt ti førstelagskamper for Central Coast Mariners, hvor det har resultert i totalt fire mål og én assist.

Han debuterte også på det australske landslaget i søndagens 2-0-seier over New Zealand.

Les: Trenger krisefinansiering, selger Everton