Eier Farhad Moshiri

Da Everton eiere Farhad Moshiri kjøpte seg opp til 94 prosent aksjemajoritet februar i år og med det et begynte ryktene å gå om at Merseyside-klubbens britisk iranske eiere Farhad Moshiri hadde store planer for klubben.

De siste seks årene har den styrtrike forretningsmannen vært kontrollerende aksjonær i Everton. Han enorme formue på omtrent 2,9 milliarder dollar kommer fra hans eierskap i det russiske holdingselskapet USM som han også er styreleder i.

Selskapet har betydelige interesser på tvers av metaller og gruvedrift, telekom, teknologi og internett. – Etter Russlands angrep på Ukraina fikk Farhad Moshiri et akutt behov for krisefinansiering.

Les: Vil ikke tilbake så lenge Neuer er der

Nå melder Financial Times at den amerikanske investoren Maciak Kaminski som har fått ryktet om å være «landlord from hell» er på vei til å kjøpe Everton og redde Moshiri sin ekstravagante livsstil. – Dog blir Everton solgt på billigsalg, i hvert fall hvis du sammenligner hva en annen amerikaner Todd Boehly betalte da Roman Abramovitsj ble nødt til å selge Chelesa.

Mens Chelsea ble solgt for 4,25 milliarder pund omtrent 50 milliarder kroner, ser Everton ut til å bli solgt for en brøkdel omtrent 4 milliarder.

Les: Skal kjøpe Barcelonas byrival