Don' t call me, we' ll call you. (foto: city, twitter)

Erling Haaland gjorde det riktige valget i sommer da han valgte Manchester City. Maskineriet til Pep Guardiola har et lag fullt av assist-makere for 22-åringen. 20 scoringer på 13 kamper og underskriftskampanje på Facebook med motstandernes supportere for å sende Haaland bort fra Premier League. Alt har stemt for klubb og spiller, men i bakgrunnen lurer avdøde Mino Raiolas favoritt: Utkjøpsklausulen som aktiveres etter to sesonger.

The Athletic hevder de har fått tak i detaljene rundt utkjøpsklausulen. 175 millioner pund-knappen kan trykkes på fra sommeren 2024, noe som betyr at utkjøpsklausulen gir Haaland rett til å ha samtaler med andre klubber før dette.

LES: Skal stanse Manchester United på overgangsmarkedet

Definitivt ikke optimalt for Manchester City, men ifølge The Athletic er det i det minste en viktig detalj i kontrakten som går i Citys favør: Utkjøpsklausulen gjelder kun for klubber utenfor Premier League.

Det betyr at Chelsea, Manchester United og Chelsea alle må innfinne seg med at Haaland er i England for å plage dem – til han potensielt forsvinner til La Liga eller PSG.

LES OGSÅ: Spansk media: Forventer hevn fra Bayern München