Saudiske og qatarske milliardærer kan få kloen i Liverpool skal vi tro rapportene.

Disse klubbene omsatte for mest penger i fjor. Deloitte Football Money League for 2023 er sluppet.

Den domineres fortsatt av Premier League-klubber. Manchester City er ikke overraskende fortsatt på 1. plass, med flere engelske klubber blant topp 20.

SISTE: Arsenal enige med solid forsterkning

For første gang i historien har Liverpool tjent mer penger enn Manchester United. Liverpool rykket foran Manchester United til tredjeplass, med Champions League-vinnerne Real Madrid nærmest bak Man City.

Liverpool kunne kassere inn en rekordomsetning på 594,3 millioner pund i 2021/22, mye takket være finaleplassen i Champions League. Anfield-klubben hadde omsetningsøkning på hele 22 prosent fra årets før. Manchester City som topper den årlige oversikten hadde en omsetning på 619,1 millioner pund.

God råd: Pep Guardiola og Haaland får godt betalt (foto: city, twitter)

Chelsea, Paris Saint-Germain og Bayern München er inne på topp ti, og store engelske lag som Arsenal og Tottenham er representert. Men også Newcastle, West Ham, Leicester City, Everton og Leeds United er inne på Topp 20.

LES: Barcelona går for to City-stjerner til sommeren

Barcelona som toppet listen i 2020 er i en sportslig og økonomisk bølgedal. Den spanske storklubben har hatt en nedgang på solide 178 millioner pund i omsetning siden listen som kom ut for tre år siden, og er nå nede på 7. plass.

Grafikk fra Sky Sports under:

Deloitte Football Money League. Kilde Sky Sports