Edu Gaspar og Arteta tenker hardt på neste steg.

Arteta og Arsenal nærmer seg sitt første kjøp i januar og forbedereder seg til tittelkampen.

Brighton-stjernen Leandro Trossard har avtalt personlige betingelser med Arsenal etter at Arteta har gått videre fra Mykhailo Mudryk-nedturen. De skal nå være nære å styrke troppen før overgangsfristen.

Arsenal forventet å signere Mudryk, men London-rivalene i Chelsea kapret avtalen og fikk ham til Stamford Bridge i stedet.

LES: Barcelona går for to City-stjerner til sommeren

Siden da har Arsenal sett på alternative signeringer og vært sterkt knyttet til Barcelona-vingen Raphinha.

Trossard har også dukket opp som et mål og er nå på vei til Premier League-lederne, etter å ha blitt enige om personlige vilkår for flyttingen, ifølge Fabrizio Romano.

Romano sier at Arsenal er i avanserte samtaler med Brighton og vil legge inn et offisielt bud for å signere den belgiske stjernen på en permanent avtale.

Trossard er på vei til Arsenal, foto: Premier League.

Trossard har vært en nøkkelspiller for Brighton siden han kom fra Genk i 2019, og har spilt 116 Premier League-kamper for de blå og hvite.

LES: Arsenal i kontakt med ettertraktet ving

Men 28-åringen har presset på for å forlate Brighton denne måneden og har ikke vært med på de siste kampene mot Everton, Middlesbrough og Liverpool på grunn av ønsket om å forlate.

Det var også snakk om at Trossard gikk til streik og leverte inn en transfer request i forrige uke, etter at Brighton-sjef Roberto De Zerbi som kritiserte hans dårlige holdning på trening.