Klar for feiring i Lisboa. (foto: arsenal, twitter)

Spør du Erik ten Hag om hvilken spiller sammen med Marcus Rashford som har betydd mest for den voksende suksessen til Man United denne sesongen, er svaret trolig: Casemiro. Med gult kort på brasilianeren etter takling av Zaha i onsdagens PL-kamp mot Crystal Palace, må Ten Hag sette opp laget mot serieleder Arsenal uten sin viktigste spiller. Bekymret United-manager? Nope.

-Casemiro er tydelig en viktig spiller for oss. Han er en av grunnene til at vi er der vi er akkurat nå, begynner ten Hag på pressemøtet før søndagens storkamp. LeoVegas: Sjekk boosted odds på 3.50 til Arsenal – Manchester City, 22. januar

Betyr ikke dette at bekymringen nødvendigvis må spre seg hos trenerteamet? Michael Owen kalte det a bitter blow for Man United da Casemiro taklet seg til karantene før Arsenal-kampen. LeoVegas: Sjekk boosted odds til ukas kamper

-Forrige gang slo vi Arsenal uten Casemiro (hadde ti minutter på banen), så vi har laget som kan fylle tomrommet han etterlater, sier United-manageren.

Snakk om boost i selvtilliten! For ikke så altfor mange runder siden var Man United fortsatt litt på hæla, men så har Ten Hag-fotballen fått satt seg, noe historieboka i klubben nå viser. Nederlenderen har nådd 20 seire 27 kamper, noe som gjør 52-åringen til den raskeste manageren i klubben til å nå tyve seire.

I Premier League skulle de røde djevlene nå har passert byrivalen City etter først å ha snudd 0-1 til 2-1 på Old Trafford mot Haaland og gjengen forrige helg, så kontrollere 0-1 ledelsen mot Palace på onsdag til tre poeng. Michael Olise ville det annerledes, og sikret Crystal Palace poengdeling med scoring i det 90+1. minutt.

Dette får ikke ten Hag på defensiven før søndagens kamp mot Martin Ødegaard og hans gjeng med ustoppelige Gunners.

Det United-manageren beroliger supporterne sine med, er at forrige gang Mikel Arteta forsøkte å utmanøvere Ten Hag, endte det med en solid 3-1 seier til Man United med scoring av Antony og to av Marcus Rashford. Kampen ble spilt i første del av september, der Ten Hag såvidt hadde kommet seg etter en horribel debut med tap mot Brighton og Brentford, mens Arsenal allerede hadde vist de var en tittelkandidat.

Siden september har mye skjedd hos begge klubber, Arsenal har etablert seg som undisputed leder av Premier League, mens Ten Hag sakte, men sikkert har ledet Man United til klatring på tabellen og nesten-kontakt med Arsenal.

(foto: fra google)

Med eller uten Casemiro, for oss blir dette ukas virkelig store kamp der begge lagene kan stå igjen som den naturlige vinner.