Maestro. (foto: city, twitter)

Xavi vil raide sin gamle sjef, Pep Guardiola, for to av sine mest betrodde menn.

Barcelona skal være veldig interessert i å signere Manchester Citys Ilkay Gundogan på en gratis overgang etter sesongen. Bosman-avtaler vil være viktig for Xavi og Barcelona også denne sommeren.

PÅ VEI BORT: London-klubb vil ha Maguire

Den katalanske klubben har sett på flere midtbanespillere med utløpende kontrakter, inkludert Chelseas N’Golo Kante. Den franske landslagsspilleren nærmer seg imidlertid en ny avtale på Stamford Bridge, og det har banet vei for et trekk for å lande Gundogan.

32-åringen har mindre enn seks måneder igjen av kontrakten med City og kan snakke med klubber om en forhåndskontraktsavtale for 2023/23. Barcelonas sjanser til å signere ham avhenger av om han forlenger sin avtale på Etihad Stadium etter syv år i klubben.

Ilkay Gündogan er en av Manchester City manager Pep Guardiola sine favoritter

Den tyske landslagsspilleren var Pep Guardiolas første signering i City da han kom fra Borussia Dortmund i 2016, og han har vært en viktig del av fire Premier League-titteltriumfer, etablert seg i lagets ledergruppe og tok over som kaptein etter Fernandinhos avgang i fjor sommer.

Spillerkarrieren hans har vært i Tyskland og England, men han forventes å passe Barcelonas spillestil gitt hans tid under Guardiola, som har sin filosofi er forankret i den spanske han spilte for og trente.

Barcelona skal også ønske seg Bernardo Silva i sommer.

Den portugisiske landslagsspilleren har vært viktig for Man City de siste årene, men det virket som om han var nær ved å forlate Etihad Stadium i sommer, og Romano har bekreftet at han fortsatt er på Barcas radar.

Men Silva blir ikke gratis og City-spilleren kan bli en av få spillere Barcelona vil betale en overgangsum for i sommer, om de får orden på økonomien.