Den nederlandske løven. (foto: barca, twitter)

Roberto Firmino har spilt seg til status som klubblegende som nr. 9 hos Liverpool. 101 scoringer og 77 assists på 335 kamper i den røde drakta gjør fortjent til statusen. Likevel, det går mot en slutt for 30-åringen på Anfield. Det gikk rykter om exit i sommer, det endte med at brasilianeren ble, mens angrepspartner Sadio Mané «søkte nye utfordringer» hos Bayern München.

Nå er Firmino igjen linket til en exit, denne gang som del av en byttehandel med Champions League-rivalen Barcelona. Det er spanske Sport som hevder det prates om en byttehandel mellom de to klubbene, der Firmino slår følge med Xavi, Memphis Depay gjør comeback i Premier League som Liverpool-spiller.

LES: Spansk media: Real Madrid nøler – Liverpool klar med 600 millioner i januar

En ting er denne påstanden fra det spanske mediet, mer interessant er det hvordan den alltid tilstedeværende lokalavisa Liverpool Echo reagerer på en mulig byttehandel.

Selv om den engelske avisen advarer mot byttehandel med å trekke frem da Manchester United og Arsenal bestemte seg å bytte Mkhitaryan og Alexis Sanchez (alle husker hvordan det gikk), ser Liverpool Echo positivt på et tenkt Firmino-Depay bytte.

Her er Echo’s argumentasjon på hvorfor det kan lønne seg for Klopp.

Liverpool skal ha vært interessert i å signere Depay allerede i 2015. Restartet karrieren (etter nedturen hos Man United) hos Lyon med dobbeltsifre på scoringer og assists, forrige sesong hos Barcelona ble det 13 ligamål. Bak disse tallene hos La Liga-klubben ligger det også noe interessant for Liverpool. Per Statsbomb, er tre av de 10 offensive midtbanespillerne eller vingene som statistisk sett er mest lik Depay på banen de siste 365 dagene, Luis Diaz, Sadio Mané og Mohamed Salah…

LES OGSÅ: Trent Alexander-Arnold har fått brutal beskjed fra Southgate

Liverpool Echo tolker dette som at Depay kan være rett mann for Klopp. For lokalavisa passer ikke Firmino lenger så godt inn i Liverpool-spillet. Muligheten for å hente inn en to år yngre Depay som er mer versatil enn Firmino kan ikke helt avskrives.